F1: Ferari se plaši dogovora sa Red Bulom!

Predsedavajući Ferarija Serđo Markjone se plaši da će saradnja sa Red Bulom naškoditi njegovom timu, tvrdi prvi čovek Formule 1 Berni Eklson.

Ostali sportovi 26.09.2015 | 14:20
F1: Ferari se plaši dogovora sa Red Bulom!

Posle najve razlaza sa Renoom, Ferari je ostao jedina opcija za ostanak Red Bula u Formuli 1, pošto je Mercedes već objavio da ne želi da bude dobavljač motora austrijskoj ekipi.

Eklston je potvrdio da je posredovao u dogovoru između Ferarija i Red Bula, iako je Markjone izrazio zabrinutost po tom pitanju, isto kao prvi čovek Dajmlera Diter Ceče.

Markjonea posebno brine to da bi Ferarijevi motori u Red Bulovom bolidu sa sjajnom aerodinamikom mogli da budu jači nego u fabričkom timu.

“Zbog Formule 1, Markjone bi voleo da to udari, da Red Bul postane konkurentan, ali ne želi da naškodi timu koji vodi. Ukoliko Red Bul dobije bolji motor, sigurno će biti konkurentniji i to je očekivana zabrinutost, ali je on uplašen da će taj dogovor biti loš po njegov tim. Sada je sve na njemu i siguran sam da ćemo pre ili kasnije dobiti odgovor”, naglasio je Eklston.

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešić, koji je istakao da je spreman da povuče oba svoja tima iz Formule 1 ako ne dobiju konkurentne motore, otkrio je tokom proteklog vikenda da pregovori sa Ferarijem idu u pozitivnom smeru.

Eklston je naglasio da je Markjone svestan pritiska pod kojim se nalazi jer bi gubitak dva tima bio veliki udarac za Formulu 1. Britanac je takođe naglasio da je prvi čovek Ferarija posebno zabrinut zbog svega onoga što se desilo tokom vikenda na Velikoj nagradi Singapura, kada je Danijel Rikardo izazivao Sebastijana Fetela do samog cilja. Četvorostruki svetski šampion je slavio na stazi “Marina bej”, a njegov timski kolega je bio drugi.

“Dešavanja u Singapuru nimalo nisu pomogla. Ferari će reći: ‘Šta da su imali naše motore’, jer je Red Bul bio konkurentan sa motorom koji je znatno slabiji. Zbog toga je Ferari zabrinut oko toga da bi Red Bul imao iste motore. Iskreno, mislim da ne postoji razlog za zabrinutost, jer je trka u Singapuru trka vozača i da su imali još 40 konjskih snaga, to ne bi ništa promenilo”, naglasio je Eklston.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Japana na stazi “Suzuka”.

Komentari / 0

Ostavite komentar