СЛС: И Рад је ''закинуо'' Партизан - 1:1!

Фудбалери Партизана наставили су са понирањем у Суперлиги Србије, пошто у заосталој утакмици шестог кола нису успели да победе Рад.

Фудбал 23.09.2015 | 20:40
СЛС: И Рад је ''закинуо'' Партизан - 1:1!

Партизан је био бољи у Хумској, али су ’Грађевинари’ успели да организованом одбраном стигну до важног бода – 1:1.

Актуелни шампион већ трећу утакмицу не зна за победу, а после овог ремија остао је на трећем месту са три бода мање од Јавора и девет од првопласиране Црвене звезде.

С друге стране, изабраници Милана Милановића су после тријумфа над Војводином потврдили добру форму и сада су девети са 13 бодова.

Партизан је кренуо силовито, Абубакар је промашио колосалну прилику, а све је решено у два минута. Прво је Немања Видић у 20. искористио очајну реакцију Живка Живковића после корнера и главом убацио лопту у празну мрежу, да би већ у следећем нападу Валери Божинов снажним ударцем изједначио.

Тада је постављен и коначан резултат, а до краја меча најбоље прилике пропустили су Божинов и Андрија Живковић.

Партизан је кренуо офанзивније и већ у шестом минуту припретио преко Живковића који је искоса с десне стране шутирао преко гола. Међутим, гости су минут касније имали прву велику прилику. После повратне лопте са леве стране она је дошла до Ђурића на другој стативи, али је бек Рада шутирао преко гола.

Наставили су после тога ’црно-бели’ са нападима – Божинов није успео да захвати лопту после центаршута Вулићевића, да би Абубакар у 11. минуту пропустио велику прилику. Одлично је по левом боку Живковић повукао контру, проиграо саиграча на другом делу терена, а овај имао све време света за шут. Ипак, толико је оклевао да је на крају изблокиран.

Казна за овај промашај стигла је у 20. минуту, када је Рад дошао до изненађујућег вођства. Већ код првог корнера на мечу Живко Живковић је направио грешку, а његову лошу процену казнио је Немања Видић који је на другој стативи главом убацио лопту у мрежу – 0:1.

Међутим, радост ’Грађевинара’ није трајала ни минут јер је Партизан у следећем нападу изједначио. Вулићевић је приликом покушаја да центрирао погодио играча Рада, лопта је у високом луку пала у казнени простор, одбила се до Божинова, који са ивице петерца снажно шутира и „пробија“ Будаковића – 1:1.

Одмах након изједначења на семафору је могло да стоји 2:1. После судара на терену су остала двојица играча Рада и Дорнелас, а лопту је узео Брашанац. Центрирао је у петерац, али је на другој стативи кратак био бугарски центарфор.

По истеку пола сата игре још једна прилика за ’црно-беле’ – Живковић је заврнуо са десног бока, Божинов је очајно реаговао у петерцу, да би одбрана ’Грађевинара’ отклонила опасност испред Брашанца.

До краја полувремена није било превише узбуђења осим мајсторије Живковића, па се на одмор отишло нерешеним резултатом.

Други део игре почео је силовито – Божинов је увек био најближи лопти, али никако није успевао да затресе мрежу. У 56. минуту пробио је Умару све до петерца, додао до Бугарина који са ивице пет метара погађа пречку. У гужви се није снашао ни Бабовић, па се рад спасао.

Зоран Милинковић покушао је да мало промени ток утакмице двема изменама – Никола Нинковић заменио је Јевтовића, док је Иван Шапоњић ушао уместо Божинова. У међувремену је покушао и Борко Веселиновић на другој страни, без већег успеха.

Бабовић није успевао да довољно снажно шутира, тако је било и у 63. минуту када је гађао супротни угао. Будаковић је без проблема ухватио лопту.

Уследио је дуг временски период јалове иницијативе играча Зорана Милинковића који никако нису успели да креирају стопостотну прилику. Често су покушавали да направе гужву у срцу казненог простора што им се није исплатило.

Најбољу шансу да ипак донесе тријумф домаћима имао је Живковић, који је у самом финишу некако ископао лопту, али је његов ударац са пенала завршио мало поред стативе.

Коментари / 0

Оставите коментар