SLS: I Rad je ''zakinuo'' Partizan - 1:1!

Fudbaleri Partizana nastavili su sa poniranjem u Superligi Srbije, pošto u zaostaloj utakmici šestog kola nisu uspeli da pobede Rad.

Fudbal 23.09.2015 | 20:40
SLS: I Rad je ''zakinuo'' Partizan - 1:1!

Partizan je bio bolji u Humskoj, ali su ’Građevinari’ uspeli da organizovanom odbranom stignu do važnog boda – 1:1.

Aktuelni šampion već treću utakmicu ne zna za pobedu, a posle ovog remija ostao je na trećem mestu sa tri boda manje od Javora i devet od prvoplasirane Crvene zvezde.

S druge strane, izabranici Milana Milanovića su posle trijumfa nad Vojvodinom potvrdili dobru formu i sada su deveti sa 13 bodova.

Partizan je krenuo silovito, Abubakar je promašio kolosalnu priliku, a sve je rešeno u dva minuta. Prvo je Nemanja Vidić u 20. iskoristio očajnu reakciju Živka Živkovića posle kornera i glavom ubacio loptu u praznu mrežu, da bi već u sledećem napadu Valeri Božinov snažnim udarcem izjednačio.

Tada je postavljen i konačan rezultat, a do kraja meča najbolje prilike propustili su Božinov i Andrija Živković.

Partizan je krenuo ofanzivnije i već u šestom minutu pripretio preko Živkovića koji je iskosa s desne strane šutirao preko gola. Međutim, gosti su minut kasnije imali prvu veliku priliku. Posle povratne lopte sa leve strane ona je došla do Đurića na drugoj stativi, ali je bek Rada šutirao preko gola.

Nastavili su posle toga ’crno-beli’ sa napadima – Božinov nije uspeo da zahvati loptu posle centaršuta Vulićevića, da bi Abubakar u 11. minutu propustio veliku priliku. Odlično je po levom boku Živković povukao kontru, proigrao saigrača na drugom delu terena, a ovaj imao sve vreme sveta za šut. Ipak, toliko je oklevao da je na kraju izblokiran.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 20. minutu, kada je Rad došao do iznenađujućeg vođstva. Već kod prvog kornera na meču Živko Živković je napravio grešku, a njegovu lošu procenu kaznio je Nemanja Vidić koji je na drugoj stativi glavom ubacio loptu u mrežu – 0:1.

Međutim, radost ’Građevinara’ nije trajala ni minut jer je Partizan u sledećem napadu izjednačio. Vulićević je prilikom pokušaja da centrirao pogodio igrača Rada, lopta je u visokom luku pala u kazneni prostor, odbila se do Božinova, koji sa ivice peterca snažno šutira i „probija“ Budakovića – 1:1.

Odmah nakon izjednačenja na semaforu je moglo da stoji 2:1. Posle sudara na terenu su ostala dvojica igrača Rada i Dornelas, a loptu je uzeo Brašanac. Centrirao je u peterac, ali je na drugoj stativi kratak bio bugarski centarfor.

Po isteku pola sata igre još jedna prilika za ’crno-bele’ – Živković je zavrnuo sa desnog boka, Božinov je očajno reagovao u petercu, da bi odbrana ’Građevinara’ otklonila opasnost ispred Brašanca.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja osim majstorije Živkovića, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Drugi deo igre počeo je silovito – Božinov je uvek bio najbliži lopti, ali nikako nije uspevao da zatrese mrežu. U 56. minutu probio je Umaru sve do peterca, dodao do Bugarina koji sa ivice pet metara pogađa prečku. U gužvi se nije snašao ni Babović, pa se rad spasao.

Zoran Milinković pokušao je da malo promeni tok utakmice dvema izmenama – Nikola Ninković zamenio je Jevtovića, dok je Ivan Šaponjić ušao umesto Božinova. U međuvremenu je pokušao i Borko Veselinović na drugoj strani, bez većeg uspeha.

Babović nije uspevao da dovoljno snažno šutira, tako je bilo i u 63. minutu kada je gađao suprotni ugao. Budaković je bez problema uhvatio loptu.

Usledio je dug vremenski period jalove inicijative igrača Zorana Milinkovića koji nikako nisu uspeli da kreiraju stopostotnu priliku. Često su pokušavali da naprave gužvu u srcu kaznenog prostora što im se nije isplatilo.

Najbolju šansu da ipak donese trijumf domaćima imao je Živković, koji je u samom finišu nekako iskopao loptu, ali je njegov udarac sa penala završio malo pored stative.

Komentari / 0

Ostavite komentar