Ово су Српкиње за ЕП!

Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић саопштио је списак играчица на које рачуна за Европско првенство у Холандији и Белгији.

Остали спортови 24.09.2015 | 19:00
Ово су Српкиње за ЕП!

На Терзићевом списку нема изненађења, пошто се одлучио за играчице које су недавно на Светском купу биле основа тима који је обезбедио место на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне године.

Репрезентација Србије ће на предстојећем првенству играти у групи Д, у Ајндховену, са селекцијама Немачке, Чешке и Румуније.

Српске одбојкашице отпутовале су у Ајндховен јутрос, а први меч играју у суботу од 18 часова са селекцијом Немачке. У истом термину дан касније састају се са Чешком, а у понедељак од 20 часова играју са Румунијом.

У Групи Б у Антверпену играће Белгија, Турска, Мађарска и Азербејџан, у ; Групи А у Апелдорну Холандија, Италија, Пољска и Словенија, док ће у Групи Ц у Ротердаму играти Русија, Хрватска, Бугарска и Белорусија.

Победници група избориће директан пласман у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти у осмини финала.

Утакмице осмине финала и четвртфинала играће се у Антверпену и Ротердаму, а полуфиналне утакмице, као и финале и меч за треће место, у дворани Ахој у Ротердаму.

Надамо се да ће нас девојке поново обрадовати као 2011, када су у Београду постале првакиње Европе. На претходном ЕП, у Немачкој и Швајцарској, завршиле су као четврте.

На Терзићевом списку налазе се:
техничари: Маја Огњеновић (Хемик Полице), Бојана Живковић (Анкара).
коректори: Ана Бјелица (Хемик Полице), Тијана Бошковић (Визура).
либера: Силвија Поповић (Волеро Цирих, Швајцарска), Сузана Ћебић (Тарговиште)
блокери: Милена Рашић (Вакифбанк Истанбул), Стефана Вељковић (Хемик Полице), Јована Стевановић (Поми Казалмађоре), Мина Поповић (Црвена звезда).
примачи: Јелена Николић (Азераил Баку), Бранкица Михајловић (Хисамицу Спрингс), Тијана Малесевић (Серијер Истанбул), Бианка Буша (Визура).

Коментари / 0

Оставите коментар