Ovo su Srpkinje za EP!

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić saopštio je spisak igračica na koje računa za Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji.

Ostali sportovi 24.09.2015 | 19:00
Ovo su Srpkinje za EP!

Na Terzićevom spisku nema iznenađenja, pošto se odlučio za igračice koje su nedavno na Svetskom kupu bile osnova tima koji je obezbedio mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

Reprezentacija Srbije će na predstojećem prvenstvu igrati u grupi D, u Ajndhovenu, sa selekcijama Nemačke, Češke i Rumunije.

Srpske odbojkašice otputovale su u Ajndhoven jutros, a prvi meč igraju u subotu od 18 časova sa selekcijom Nemačke. U istom terminu dan kasnije sastaju se sa Češkom, a u ponedeljak od 20 časova igraju sa Rumunijom.

U Grupi B u Antverpenu igraće Belgija, Turska, Mađarska i Azerbejdžan, u ; Grupi A u Apeldornu Holandija, Italija, Poljska i Slovenija, dok će u Grupi C u Roterdamu igrati Rusija, Hrvatska, Bugarska i Belorusija.

Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Antverpenu i Roterdamu, a polufinalne utakmice, kao i finale i meč za treće mesto, u dvorani Ahoj u Roterdamu.

Nadamo se da će nas devojke ponovo obradovati kao 2011, kada su u Beogradu postale prvakinje Evrope. Na prethodnom EP, u Nemačkoj i Švajcarskoj, završile su kao četvrte.

Na Terzićevom spisku nalaze se:
tehničari: Maja Ognjenović (Hemik Police), Bojana Živković (Ankara).
korektori: Ana Bjelica (Hemik Police), Tijana Bošković (Vizura).
libera: Silvija Popović (Volero Cirih, Švajcarska), Suzana Ćebić (Targovište)
blokeri: Milena Rašić (Vakifbank Istanbul), Stefana Veljković (Hemik Police), Jovana Stevanović (Pomi Kazalmađore), Mina Popović (Crvena zvezda).
primači: Jelena Nikolić (Azerail Baku), Brankica Mihajlović (Hisamicu Springs), Tijana Malesević (Serijer Istanbul), Bianka Buša (Vizura).

Komentari / 0

Ostavite komentar