Видео: 12.000 хероја носи олимпијску бакљу до “Маракане”!

Олимпијски пламен пред Олимпијске игре у Рио де Жанеиру биће упаљен у Олимпији 21. априла наредне године, а потом ће прећи 36.000 километара.

Остали спортови 27.09.2015 | 09:00
Видео: 12.000 хероја носи олимпијску бакљу до “Маракане”!

Бакља ће прво бити на турнеји по Грчкој, а организаторима Игара биће предата 3. маја.

До почетка Игара, бакља ће прећи 20.000 километара на тлу и 16.000 километара ваздухом, а носиће је 12.000 људи, тачније хероја, како кажу организатори.

Олимпијски пламен биће запаљен 5. августа наредне године на легендарном стадиону “Маракана”, чиме ће бити означен званични почетак Олимпијских игара.

Свој пут у Бразилу олимпијска бакља ће започети 3. маја у Бразилији, а потом ће током 95 дана проћи кроз више од 300 градова. Носиће је бројни познати Бразилци, али за сада није откривено ко ће бити међу њима. Међутим, извесно је да ће се међу њима наћи легендарни фудбалери Пеле и Роналдо, као и супермодел Жизел Биндшен.

Што се тиче самог дизајна олимпијске бакље, организатори су нагласили да он симболизује сусрет олимпијског пламена и топлине Бразилаца. Због тога су се одлучили да крену у потрагу за локалним херојима који ће уз познате Бразилце носити бакљу на њеном путу до “Маракане”. Хероје је могуће номиновати до 15. октобра, а имена одабраних биће објављена неколико недеља касније, када избор буде завршен.

Коментари / 0

Оставите коментар