Video: 12.000 heroja nosi olimpijsku baklju do “Marakane”!

Olimpijski plamen pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće upaljen u Olimpiji 21. aprila naredne godine, a potom će preći 36.000 kilometara.

Ostali sportovi 27.09.2015 | 09:00
Video: 12.000 heroja nosi olimpijsku baklju do “Marakane”!

Baklja će prvo biti na turneji po Grčkoj, a organizatorima Igara biće predata 3. maja.

Do početka Igara, baklja će preći 20.000 kilometara na tlu i 16.000 kilometara vazduhom, a nosiće je 12.000 ljudi, tačnije heroja, kako kažu organizatori.

Olimpijski plamen biće zapaljen 5. avgusta naredne godine na legendarnom stadionu “Marakana”, čime će biti označen zvanični početak Olimpijskih igara.

Svoj put u Brazilu olimpijska baklja će započeti 3. maja u Braziliji, a potom će tokom 95 dana proći kroz više od 300 gradova. Nosiće je brojni poznati Brazilci, ali za sada nije otkriveno ko će biti među njima. Međutim, izvesno je da će se među njima naći legendarni fudbaleri Pele i Ronaldo, kao i supermodel Žizel Bindšen.

Što se tiče samog dizajna olimpijske baklje, organizatori su naglasili da on simbolizuje susret olimpijskog plamena i topline Brazilaca. Zbog toga su se odlučili da krenu u potragu za lokalnim herojima koji će uz poznate Brazilce nositi baklju na njenom putu do “Marakane”. Heroje je moguće nominovati do 15. oktobra, a imena odabranih biće objavljena nekoliko nedelja kasnije, kada izbor bude završen.

Komentari / 0

Ostavite komentar