Сјећате ли се Филипа Јанковића? На проби је у...

...четвртолигашу!!! Најмлађи Звездин дебитант у еврокуповима није успео током лета да обезбеди клупски ангажман и сада је на новом почетку.

Фудбал 24.09.2015 | 18:00
Сјећате ли се Филипа Јанковића? На проби је у...

Многи из генерације златних српских Орлића која је на Новом Зеланду покорила планету на крилима тог успеха су изборили трансфере у јаче и богатије клубове. Милан Гајић је отишао у Бордо, Немања Антонов у Грасхоперс, Срђан Бабић у Реал Сосиједад, Сергеј Милинковић савић у Лацио, Мијат Гаћиновић у Бундеслигу, Предраг Рајковић игра са Макабијем у Лиги шампиона...

Један од ретких из златне српске генерације који није успео да искористи тријумф на Мундијалиту, а нови клуб му је био неопходан је Филип Јанковић. Иако на Новом Зеланду није имао неку запаженију улогу и одиграо је само један меч, очекивало се да плавокоси везиста попут његових вршњака обезбеди трансфер и корак напред у каријери која стагнира откако је уз много буре напустио Црвену звезду.

Јанковић је 2013. године појачао Парму, али у славном клубу са Тардинија није добио прилику да дебитује у Серији А. Неколико пута је седео на клупи у првенственим мечевима, а играо је углавном за млади тим Парме, популарну Примаверу.

Претходне сезоне је прослеђен на позајмицу у друголигаша Катанију где је добијао шансу на кашичицу, уписао осам мечева, али није оставио неки посебан утисак и Силицијалнци су врло брзо одлучили да не рачунају на њега.

Финансијска пропаст и банкрот Парме значили су да се Јанковић са Сицилије не враћа на Тардини већ да је слободан играч као и остали фудбалери који су имали уговоре са Пармом. Прелазни рок је прошао, а Јанковић није пронашао нови клуб.

Пре неколико дана се опет прикључио тренинзима Парме као слободан играч и покушаће да се избори за уговор у славном клубу који сада игра у четвртој лиги Италије. Тренер Аполони ће донети коначан суд да ли ће клуб понудити уговор некада најмлађем фудбалеру који је заиграо за Црвену звезду у еврокуповима.

Времена за Јанковића још има, тек му је 20 година и најбитније је да негде игра, па макар то било и у четвртом рангу италијанског фудбала. Иначе, четврта лига у Италији броји девет група. Парма игра у Групи Д и има максималан учинак после четири кола.

Коментари / 0

Оставите коментар