Sjećate li se Filipa Jankovića? Na probi je u...

...četvrtoligašu!!! Najmlađi Zvezdin debitant u evrokupovima nije uspeo tokom leta da obezbedi klupski angažman i sada je na novom početku.

Fudbal 24.09.2015 | 18:00
Sjećate li se Filipa Jankovića? Na probi je u...

Mnogi iz generacije zlatnih srpskih Orlića koja je na Novom Zelandu pokorila planetu na krilima tog uspeha su izborili transfere u jače i bogatije klubove. Milan Gajić je otišao u Bordo, Nemanja Antonov u Grashopers, Srđan Babić u Real Sosijedad, Sergej Milinković savić u Lacio, Mijat Gaćinović u Bundesligu, Predrag Rajković igra sa Makabijem u Ligi šampiona...

Jedan od retkih iz zlatne srpske generacije koji nije uspeo da iskoristi trijumf na Mundijalitu, a novi klub mu je bio neophodan je Filip Janković. Iako na Novom Zelandu nije imao neku zapaženiju ulogu i odigrao je samo jedan meč, očekivalo se da plavokosi vezista poput njegovih vršnjaka obezbedi transfer i korak napred u karijeri koja stagnira otkako je uz mnogo bure napustio Crvenu zvezdu.

Janković je 2013. godine pojačao Parmu, ali u slavnom klubu sa Tardinija nije dobio priliku da debituje u Seriji A. Nekoliko puta je sedeo na klupi u prvenstvenim mečevima, a igrao je uglavnom za mladi tim Parme, popularnu Primaveru.

Prethodne sezone je prosleđen na pozajmicu u drugoligaša Kataniju gde je dobijao šansu na kašičicu, upisao osam mečeva, ali nije ostavio neki poseban utisak i Silicijalnci su vrlo brzo odlučili da ne računaju na njega.

Finansijska propast i bankrot Parme značili su da se Janković sa Sicilije ne vraća na Tardini već da je slobodan igrač kao i ostali fudbaleri koji su imali ugovore sa Parmom. Prelazni rok je prošao, a Janković nije pronašao novi klub.

Pre nekoliko dana se opet priključio treninzima Parme kao slobodan igrač i pokušaće da se izbori za ugovor u slavnom klubu koji sada igra u četvrtoj ligi Italije. Trener Apoloni će doneti konačan sud da li će klub ponuditi ugovor nekada najmlađem fudbaleru koji je zaigrao za Crvenu zvezdu u evrokupovima.

Vremena za Jankovića još ima, tek mu je 20 godina i najbitnije je da negde igra, pa makar to bilo i u četvrtom rangu italijanskog fudbala. Inače, četvrta liga u Italiji broji devet grupa. Parma igra u Grupi D i ima maksimalan učinak posle četiri kola.

Komentari / 0

Ostavite komentar