Европа се диви Левандовском...!

Он је торнадо са друге планете, он је најбољи џокер свих времена! „Много сам срећан, ово је историјски дан за мене“, поручио скромни Пољак.

Фудбал 24.09.2015 | 16:00
Европа се диви Левандовском...!

Ефикасан, ефикаснији – Левандовски! Можемо да будемо злуради и кажемо како је сјајни пољски нападач у победи Бајерна над Волфзбургом демонстирао врхунско умеће, али имао и помоћ среће... Можемо, али нећемо. Јер момак који је својевремено понуђен Црвеној звезди знао је и у ближој прошлости да рафалима убије ривала. Свима је у сећању меч између Дортмунда и Реала, када је Левандовски четири пута погађао мрежу Краљева.

Сада је подигао лествицу и урадио нешто што ће мало ко успети да понови у ери модерног фудбала. Постигао је пет голова за девет минута и натерао комплетну фудбалску публику на сцени Старог континента да и даље отворених уста прича о достигнућима сјајног нападача.

Разумљиво је што је немачким медијима било тешко да пронађу адекватне епитете помоћу којих би описали чаробну ноћ на Алијанс Арени.

„Левандовски је фудбалско божанство. Он је ужасан и натприродан, као Лионел Меси. Он је фудбалски ванземаљац. Да га Гвардиола није увео у игру Бајерн не би победио“, написао је новинар Кикера.

Чисто подсећање, мада сада сви то знају: Левандовски је постигао најбржи хет-трик у историји Бундеслиге, а изједначио је рекорд Дитера Хенеса по броју постигнутих голова на једном мечу. Али Хенес је то урадио за 20 минута. Шест голова на једном мечу Бундеслиге успео је сда постигне само Дитер Милер.

„Левандовски је најбољи џокер у историји фудбала. Ако нама не верујете, питајте Гвардиолу. Он није могао да верује шта је видео између 51. и 60.минута“, пише Билд.

Има оних који Левандовског називају торнадом. Пољак је после чаробне ноћи био прилично миран.

„Ово су били луди тренуци. Врло сам срећан. Тешко је пронаћи праве речи одмах након утакмице. Луда ноћ. Ово је историјски дан за мене“, било је све што је Роберт Левандовски рекао за сајт Будеслиге.

Коментари / 0

Оставите коментар