Evropa se divi Levandovskom...!

On je tornado sa druge planete, on je najbolji džoker svih vremena! „Mnogo sam srećan, ovo je istorijski dan za mene“, poručio skromni Poljak.

Fudbal 24.09.2015 | 16:00
Evropa se divi Levandovskom...!

Efikasan, efikasniji – Levandovski! Možemo da budemo zluradi i kažemo kako je sjajni poljski napadač u pobedi Bajerna nad Volfzburgom demonstirao vrhunsko umeće, ali imao i pomoć sreće... Možemo, ali nećemo. Jer momak koji je svojevremeno ponuđen Crvenoj zvezdi znao je i u bližoj prošlosti da rafalima ubije rivala. Svima je u sećanju meč između Dortmunda i Reala, kada je Levandovski četiri puta pogađao mrežu Kraljeva.

Sada je podigao lestvicu i uradio nešto što će malo ko uspeti da ponovi u eri modernog fudbala. Postigao je pet golova za devet minuta i naterao kompletnu fudbalsku publiku na sceni Starog kontinenta da i dalje otvorenih usta priča o dostignućima sjajnog napadača.

Razumljivo je što je nemačkim medijima bilo teško da pronađu adekvatne epitete pomoću kojih bi opisali čarobnu noć na Alijans Areni.

„Levandovski je fudbalsko božanstvo. On je užasan i natprirodan, kao Lionel Mesi. On je fudbalski vanzemaljac. Da ga Gvardiola nije uveo u igru Bajern ne bi pobedio“, napisao je novinar Kikera.

Čisto podsećanje, mada sada svi to znaju: Levandovski je postigao najbrži het-trik u istoriji Bundeslige, a izjednačio je rekord Ditera Henesa po broju postignutih golova na jednom meču. Ali Henes je to uradio za 20 minuta. Šest golova na jednom meču Bundeslige uspeo je sda postigne samo Diter Miler.

„Levandovski je najbolji džoker u istoriji fudbala. Ako nama ne verujete, pitajte Gvardiolu. On nije mogao da veruje šta je video između 51. i 60.minuta“, piše Bild.

Ima onih koji Levandovskog nazivaju tornadom. Poljak je posle čarobne noći bio prilično miran.

„Ovo su bili ludi trenuci. Vrlo sam srećan. Teško je pronaći prave reči odmah nakon utakmice. Luda noć. Ovo je istorijski dan za mene“, bilo je sve što je Robert Levandovski rekao za sajt Budeslige.

Komentari / 0

Ostavite komentar