ОИ у Рију јефтиније од оних у Лондону и Пекингу!

Свечаност отварања и затварања Олимпијских игара у Рио де Жанеиру. коштаће много мање него церемонија током ОИ у Лондону 2012.!

Остали спортови 25.09.2015 | 10:20
ОИ у Рију јефтиније од оних у Лондону и Пекингу!

У саопштењу организатора, које је пренела агенција АФП, упркос мањим издацима неће недостајати креативности, ритма и емоција током свечаности отварања и затварања ОИ у земљи карневала, у којој влада висока инфлација.

Директор Организационог комитета ОИ у Рију Леонардо Каетано рекао је да церемонија неће много коштати, али да ће упркос томе, бити оригинална.

"Нећемо бити луксузни, али ћемо бити оригинални. Мање ћемо потрошити, али ћемо то компензовати креативношћу, ртимом и емоцијама", рекао је Каетано.

Игре у Рију коштаће укупно 10,7 милијарди евра, што је нешто мање него за ОИ у Лондону, а много мање него што је потрошено на Играма у Пекингу 2008.

Члан екипе која је одговорна за церемонију Фернандо Меирелес рекао је да ће тим располагати са 10 до 20 пута мањим износем новца него што су имали организатори ОИ у Лондону и Пекингу.

"За нас то не представља никакву драму, јер нема смисла трошити толики новац, када има делова Бразила у којима нема ни канализације", рекао је Меирелес.

За церемонију отварања и затварања игра предводјено је учешће 12.000 волонтера.

Коментари / 0

Оставите коментар