Ђилас: Ђорђевић селектор Србије још 4 године!

"Очекујем да кошаркаши и кошаркашице донесу Србији медаљу са Олимпијских игара", рекао је први човек КСС.

Кошарка 24.09.2015 | 21:00
Ђилас: Ђорђевић селектор Србије још 4 године!

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић остаће на том месту још четири године, саопштио је данас председник Савеза Драган Ђилас.

"Договорили смо се са Ђорђевићем да остане селектор још четири године. То је одлука која ће гарантовати континуитет и резултате и са те стране имамо добру причу, не само када су Олимпијске игре у питању, већ и за наредно европско и светско првенство", рекао је Ђилас новинарима у Београду.

Ђорђевић је репрезентацију Србије преузео крајем 2013. и од тада је освојио бронзану медаљу на Светском првенству у Шпанији прошле године, док је на недавно завршеном европском заузео четврто место.

Његов наредни задатак биће да у јулу преко квалификација одведе Србију на Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру.

"Очекујем обе селекције у Рију и да Србији донесемо две медаље. Нисам разочаран четвртим местом на Европском првенству, али ми је жао што нисмо добили оно што смо заслужили на терену", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре у Београду.

Женска репрезентација раније је постала првак Европе и тако обезбедила пут у Рио Де Жанеиро, док ће мушка селекција после четвртог места на недавно завршеном шампионату морати у квалификације за Олимпијске игре.

Ђилас је поновио да ће се Србија пријавити за организацију једног од квалификационих турнира.

"Премијер је јуче самоиницијативно предложио да се Србија кандидује за организацију турнира. Систем је промењен, биће три турнира, а биће и 'вајлд карти' за селекције које то нису заслужиле резултатима, што није баш у духу олимпизма, а чак се и наговештава да ће нека од тих земаља добити и организацију турнира", казао је Ђилас.

Он је додао да ће писмо заинтересованости бити послато у наредна два дана, као и "неколико десетина хиљада евра, која се не враћају".

"Без помоћи државе, Савез не би могао сам да организује турнир. Наше је да се пријавимо и покушамо. Ако се гледа спортски аспект, онда би било логично да добијемо организацију турнира, а да ли ће се то десити, није сигурно", навео је први човек КСС-а.

Интересовање за организацију турнира до сада су показали Италија, Грчка, Немачка, Русија и Турска, а рок за пријаву је до 11. новембра.

Ђилас је рекао да Србија није добила организацију Европског првенства за жене ове године, "иако је имала најбољу понуду".

"Србија не треба да буде организатор једне групе на Европском првенству, мислим да заслужујемо више од тога. Али, ми не можемо да организујемо завршни турнир јер је у Лилу улазница коштала 100 евра. То овде не би имао ко да купи", рекао је Ђилас.

Квалификациони турнири за Олимпијске игре у Рију одржаће се јула наредне године.

Коментари / 0

Оставите коментар