Đilas: Đorđević selektor Srbije još 4 godine!

"Očekujem da košarkaši i košarkašice donesu Srbiji medalju sa Olimpijskih igara", rekao je prvi čovek KSS.

Košarka 24.09.2015 | 21:00
Đilas: Đorđević selektor Srbije još 4 godine!

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević ostaće na tom mestu još četiri godine, saopštio je danas predsednik Saveza Dragan Đilas.

"Dogovorili smo se sa Đorđevićem da ostane selektor još četiri godine. To je odluka koja će garantovati kontinuitet i rezultate i sa te strane imamo dobru priču, ne samo kada su Olimpijske igre u pitanju, već i za naredno evropsko i svetsko prvenstvo", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

Đorđević je reprezentaciju Srbije preuzeo krajem 2013. i od tada je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji prošle godine, dok je na nedavno završenom evropskom zauzeo četvrto mesto.

Njegov naredni zadatak biće da u julu preko kvalifikacija odvede Srbiju na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

"Očekujem obe selekcije u Riju i da Srbiji donesemo dve medalje. Nisam razočaran četvrtim mestom na Evropskom prvenstvu, ali mi je žao što nismo dobili ono što smo zaslužili na terenu", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ženska reprezentacija ranije je postala prvak Evrope i tako obezbedila put u Rio De Žaneiro, dok će muška selekcija posle četvrtog mesta na nedavno završenom šampionatu morati u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Đilas je ponovio da će se Srbija prijaviti za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira.

"Premijer je juče samoinicijativno predložio da se Srbija kandiduje za organizaciju turnira. Sistem je promenjen, biće tri turnira, a biće i 'vajld karti' za selekcije koje to nisu zaslužile rezultatima, što nije baš u duhu olimpizma, a čak se i nagoveštava da će neka od tih zemalja dobiti i organizaciju turnira", kazao je Đilas.

On je dodao da će pismo zainteresovanosti biti poslato u naredna dva dana, kao i "nekoliko desetina hiljada evra, koja se ne vraćaju".

"Bez pomoći države, Savez ne bi mogao sam da organizuje turnir. Naše je da se prijavimo i pokušamo. Ako se gleda sportski aspekt, onda bi bilo logično da dobijemo organizaciju turnira, a da li će se to desiti, nije sigurno", naveo je prvi čovek KSS-a.

Interesovanje za organizaciju turnira do sada su pokazali Italija, Grčka, Nemačka, Rusija i Turska, a rok za prijavu je do 11. novembra.

Đilas je rekao da Srbija nije dobila organizaciju Evropskog prvenstva za žene ove godine, "iako je imala najbolju ponudu".

"Srbija ne treba da bude organizator jedne grupe na Evropskom prvenstvu, mislim da zaslužujemo više od toga. Ali, mi ne možemo da organizujemo završni turnir jer je u Lilu ulaznica koštala 100 evra. To ovde ne bi imao ko da kupi", rekao je Đilas.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Riju održaće se jula naredne godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar