Сарајево: Јешић обећао титулу!

Миодраг Јешић је нови тренер Сарајева! Тренер из Србије представљен је у сриједу у "бордо" клубу на конференцији за новинаре на којој је обећао одбрану титуле шампиона Босне и Херцеговине!

Фудбал 23.09.2015 | 17:20
Сарајево: Јешић обећао титулу!

Миодраг Јешић званично нови шеф стручног штаба ФК Сарајево. Нови тренер актуелног првака Босне и Херцеговине истакао је да је бордо клуб највећи у држави и да је амбиција разлог његовог доласка на "Кошево".

Фудбалски стручњак из Србије је потврдио да висина плата није битна за његов долазак већ искључиво спортска амбиција.

"Вјерујем у себе и стручни штаб и не вјерујем да ће бити проблема. Пратио сам Сарајево иначе, а наравно много више у посљедње вријеме. Професионалац сам и то тражим од свих клубу. Водио сам клубове у Србији, Бугарској, Црној Гори. Гледао сам утакмицу у Бијељини (побједа над Радником 0:3), али кад дођете у средину то се зна још боље" изјавио је Јешић, који ће данас посматрати утакмицу шеснаестине финала Купа БиХ између мостарског Зрињског и Сарајева.

Свој деби на клупи "бордо" тима, Јешић ће имати у наредном, 10. колу Премијер лиге БиХ против Витеза.

"То је једина утакмица на коју ћемо се орјентисати. Увијек се иде једна по једна, а онда ћемо причати о наредним утакмицама и 'вјечитом' дербију са Жељезничаром", казао је Јешић и додао да се данас неће "петљати" у рад тренутног стручног штаба.

Он је појаснио зашто се није јављао на телефон посљедњих дана.

"Сарајево је град у којем сам увијек волио да дођем. Нисам желио никоме да се јављам и ова конференција не би имала смисла. Желио сам да сви будете у истој позицији".

"Сарајево је клуб који иде на титулу. Нормално је да се иде на титулу и Куп БиХ јер је то начин да се изађе у Европу. То је и пресудило да напустим Мијанмар и да дођем овдје. Ипак, не смијемо унапријед размишљати и причати о Европи док не урадимо нешто у домаћем првенству", нагласио је Јешић говорећи о његовим циљевима у Сарајеву.

"Видјели сте и сами у овом превенству се доста пута дешавало да фаворити буду поражени и лига постаје уједначенија. У сваку утакмицу морамо максимално ући да би освојили бодове".

Он је истакао да зна које су биле мане Сарајева, али није желио говорити који су то проблеми због колегијалности.

"Сутра је пауза, а након тога почињемо тренирати по мом систему. Данас утакмица кад се заврши, сутра ће то већ бити историја. Већ од петка морамо још јаче тренирати. Сарајево је играло и добро, али увијек може бити боље", казао је Јешић.

"Да не вјерујем у титулу не бих ни долазио. Могу да обећам навијачима Сарајева, али и свим осталима. Сарајево ће се трудити да игра добар фудбал због навијача, а кроз добре игре да дођемо до резултата", закључио је српски тренер.

БОГАТА ТРЕНЕРСКА КАРИЈЕРА МИОДРАГА ЈЕШИЋА
Јешић је у каријери водио више од 20 клубова међу којима Партизан, Обилић, Литекс, Будућност из Подгорице, ЦСКА Софију, а посљедња дестинација му је била Јангон Јунајтед из Мијанмара.

Коментари / 0

Оставите коментар