Sarajevo: Ješić obećao titulu!

Miodrag Ješić je novi trener Sarajeva! Trener iz Srbije predstavljen je u srijedu u "bordo" klubu na konferenciji za novinare na kojoj je obećao odbranu titule šampiona Bosne i Hercegovine!

Fudbal 23.09.2015 | 17:20
Sarajevo: Ješić obećao titulu!

Miodrag Ješić zvanično novi šef stručnog štaba FK Sarajevo. Novi trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine istakao je da je bordo klub najveći u državi i da je ambicija razlog njegovog dolaska na "Koševo".

Fudbalski stručnjak iz Srbije je potvrdio da visina plata nije bitna za njegov dolazak već isključivo sportska ambicija.

"Vjerujem u sebe i stručni štab i ne vjerujem da će biti problema. Pratio sam Sarajevo inače, a naravno mnogo više u posljednje vrijeme. Profesionalac sam i to tražim od svih klubu. Vodio sam klubove u Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori. Gledao sam utakmicu u Bijeljini (pobjeda nad Radnikom 0:3), ali kad dođete u sredinu to se zna još bolje" izjavio je Ješić, koji će danas posmatrati utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH između mostarskog Zrinjskog i Sarajeva.

Svoj debi na klupi "bordo" tima, Ješić će imati u narednom, 10. kolu Premijer lige BiH protiv Viteza.

"To je jedina utakmica na koju ćemo se orjentisati. Uvijek se ide jedna po jedna, a onda ćemo pričati o narednim utakmicama i 'vječitom' derbiju sa Željezničarom", kazao je Ješić i dodao da se danas neće "petljati" u rad trenutnog stručnog štaba.

On je pojasnio zašto se nije javljao na telefon posljednjih dana.

"Sarajevo je grad u kojem sam uvijek volio da dođem. Nisam želio nikome da se javljam i ova konferencija ne bi imala smisla. Želio sam da svi budete u istoj poziciji".

"Sarajevo je klub koji ide na titulu. Normalno je da se ide na titulu i Kup BiH jer je to način da se izađe u Evropu. To je i presudilo da napustim Mijanmar i da dođem ovdje. Ipak, ne smijemo unaprijed razmišljati i pričati o Evropi dok ne uradimo nešto u domaćem prvenstvu", naglasio je Ješić govoreći o njegovim ciljevima u Sarajevu.

"Vidjeli ste i sami u ovom prevenstvu se dosta puta dešavalo da favoriti budu poraženi i liga postaje ujednačenija. U svaku utakmicu moramo maksimalno ući da bi osvojili bodove".

On je istakao da zna koje su bile mane Sarajeva, ali nije želio govoriti koji su to problemi zbog kolegijalnosti.

"Sutra je pauza, a nakon toga počinjemo trenirati po mom sistemu. Danas utakmica kad se završi, sutra će to već biti istorija. Već od petka moramo još jače trenirati. Sarajevo je igralo i dobro, ali uvijek može biti bolje", kazao je Ješić.

"Da ne vjerujem u titulu ne bih ni dolazio. Mogu da obećam navijačima Sarajeva, ali i svim ostalima. Sarajevo će se truditi da igra dobar fudbal zbog navijača, a kroz dobre igre da dođemo do rezultata", zaključio je srpski trener.

BOGATA TRENERSKA KARIJERA MIODRAGA JEŠIĆA
Ješić je u karijeri vodio više od 20 klubova među kojima Partizan, Obilić, Liteks, Budućnost iz Podgorice, CSKA Sofiju, a posljednja destinacija mu je bila Jangon Junajted iz Mijanmara.

Komentari / 0

Ostavite komentar