Левандовски: Видео сам семафор и помислио "ух"!

Уторак је требало да буде релативно миран спортски дан, а онда је Роберт Левандовски дао пет голова у размаку од девет минута.

Фудбал 24.09.2015 | 08:40
Левандовски: Видео сам семафор и помислио "ух"!

Нападач Бајерна заблистао је и сâм је победио Волфсбург, а после меча је био одушевљен. “Веома сам задовољан, ово је било невероватно. Само сам желео да шутирам, нисам размишљао шта ће се десити после. Заостајали смо и знали смо да морамо да заиграмо боље и да дамо бар два гола. Али пет, то је заиста невероватно“.

“Био сам шокиран када сам погледао на семафор – знао сам да је било брзо, али не толико. Када сам на терену, концентрисан сам једино на фудбал, али после четвртог гола погледао сам на семафор и помислио: ’Ух’. Гвардиола ми ништа није рекао, знам шта треба да радим на терену. Ипак, ово је само једна утакмица, морамо да добијемо и следеће“, додао је пољски нападач.

Није први пут да Левандовски засија, 2013. године у полуфиналу Лиге шампиона у дресу Борусије Дортмунд дао је четири гола Реал Мадриду.

“То је била веома важна утакмица и велики догађај у мом животу. Сада сам дао пет и ово је такође велика ноћ за мене, али има још много мечева“.

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола био је запањен учинком свог центарфора.

“Не разумем ово, пет голова! Никада у животу ово нисам видео, ни као играч ни као тренер. Дати пет голова Волфсбургу није лако, веома сам срећан због Роберта, ово је веома важно за његово самопоуздање и за будућност“.

А тренер Волфсбурга Дитер Хекинг помирио се са судбином.

“Шта да кажем? Он је нападач светске класе, дао је пет голова, а могао је да постигне и седам, такав смо осећај имали“.

Он је постао играч који је најбрже стигао до пет постигнутих голова у историји Бундеслиге и једини који је постигао пет голова као замена.

Коментари / 0

Оставите коментар