Levandovski: Video sam semafor i pomislio "uh"!

Utorak je trebalo da bude relativno miran sportski dan, a onda je Robert Levandovski dao pet golova u razmaku od devet minuta.

Fudbal 24.09.2015 | 08:40
Levandovski: Video sam semafor i pomislio "uh"!

Napadač Bajerna zablistao je i sâm je pobedio Volfsburg, a posle meča je bio oduševljen. “Veoma sam zadovoljan, ovo je bilo neverovatno. Samo sam želeo da šutiram, nisam razmišljao šta će se desiti posle. Zaostajali smo i znali smo da moramo da zaigramo bolje i da damo bar dva gola. Ali pet, to je zaista neverovatno“.

“Bio sam šokiran kada sam pogledao na semafor – znao sam da je bilo brzo, ali ne toliko. Kada sam na terenu, koncentrisan sam jedino na fudbal, ali posle četvrtog gola pogledao sam na semafor i pomislio: ’Uh’. Gvardiola mi ništa nije rekao, znam šta treba da radim na terenu. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, moramo da dobijemo i sledeće“, dodao je poljski napadač.

Nije prvi put da Levandovski zasija, 2013. godine u polufinalu Lige šampiona u dresu Borusije Dortmund dao je četiri gola Real Madridu.

“To je bila veoma važna utakmica i veliki događaj u mom životu. Sada sam dao pet i ovo je takođe velika noć za mene, ali ima još mnogo mečeva“.

Trener Bajerna Pep Gvardiola bio je zapanjen učinkom svog centarfora.

“Ne razumem ovo, pet golova! Nikada u životu ovo nisam video, ni kao igrač ni kao trener. Dati pet golova Volfsburgu nije lako, veoma sam srećan zbog Roberta, ovo je veoma važno za njegovo samopouzdanje i za budućnost“.

A trener Volfsburga Diter Heking pomirio se sa sudbinom.

“Šta da kažem? On je napadač svetske klase, dao je pet golova, a mogao je da postigne i sedam, takav smo osećaj imali“.

On je postao igrač koji je najbrže stigao do pet postignutih golova u istoriji Bundeslige i jedini koji je postigao pet golova kao zamena.

Komentari / 0

Ostavite komentar