Цирбес: Идемо на све трофеје!

Немачки центар каже да су амбиције Црвене звезде остале исте, иако се тим доста разликује од прошлосезонског.

Кошарка 24.09.2015 | 19:40
Цирбес: Идемо на све трофеје!

Маик Цирбес један је од седморице играча који су средином јуна вратили титулу на Мали Калемегдан после 17 година, а који ће и ове јесени носити црвено-бели дрес.

Довољно за опрез приликом одређивања циљева у предстојећој сезони, посебно што су четворица од петорице која више нису ту, били носиоци игре. Међутим, Цирбесу је јасно да након што су постављени највиши стандарди, више "нема назад".

"Ове године је тим битно другачији. Довели смо доста различитих играча, али као што је тренер већ пуно пута поновио, желимо да освојимо све трофеје", рекао је Цирбес Тањугу, додавши да му је "част" што ће центарску линију чинити са Софоклисом Скорцанитисом и Стефаном Настићем.

"Скорцанитисова игра се углавном базира на физичкој снази, са пуно контакта и свакако ће бити огромно појачање. У односу на Бобија Марјановића тотално је другачији тип центра".

Цирбес због повреде скочног зглоба није могао да помогне својој репрезентацији на Европском првенству.

"Увек је тешко када сте поред терена и не дајете никакав допринос игри. Поготово када је то пред домаћим навијачима. Због тога ми је било веома тешко, али сам и уживао, јер је лепо када тренер и саиграчи из репезентације желе да будете ту, иако не играте".

Цирбес је додао да је репрезентација Србије одиграла одличан турнир, упркос чињеници да није успела да се "окити" једном од медаља.

"Наравно да су се сви надали другачијем исходу на крају, али свакако су показали да су у овом тренутку међу најбољима у Европи".

За крај, бивши центар Бамберга истакао је да му је веома драго што је остао у Звезди, упркос понуди Бајерна на крају прошле сезоне.

"Знам да су многи причали о томе, али одабрао сам да останем у Звезди и наставим да радим са тренером Радоњићем и саиграчима".

 

Коментари / 0

Оставите коментар