Cirbes: Idemo na sve trofeje!

Nemački centar kaže da su ambicije Crvene zvezde ostale iste, iako se tim dosta razlikuje od prošlosezonskog.

Košarka 24.09.2015 | 19:40
Cirbes: Idemo na sve trofeje!

Maik Cirbes jedan je od sedmorice igrača koji su sredinom juna vratili titulu na Mali Kalemegdan posle 17 godina, a koji će i ove jeseni nositi crveno-beli dres.

Dovoljno za oprez prilikom određivanja ciljeva u predstojećoj sezoni, posebno što su četvorica od petorice koja više nisu tu, bili nosioci igre. Međutim, Cirbesu je jasno da nakon što su postavljeni najviši standardi, više "nema nazad".

"Ove godine je tim bitno drugačiji. Doveli smo dosta različitih igrača, ali kao što je trener već puno puta ponovio, želimo da osvojimo sve trofeje", rekao je Cirbes Tanjugu, dodavši da mu je "čast" što će centarsku liniju činiti sa Sofoklisom Skorcanitisom i Stefanom Nastićem.

"Skorcanitisova igra se uglavnom bazira na fizičkoj snazi, sa puno kontakta i svakako će biti ogromno pojačanje. U odnosu na Bobija Marjanovića totalno je drugačiji tip centra".

Cirbes zbog povrede skočnog zgloba nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

"Uvek je teško kada ste pored terena i ne dajete nikakav doprinos igri. Pogotovo kada je to pred domaćim navijačima. Zbog toga mi je bilo veoma teško, ali sam i uživao, jer je lepo kada trener i saigrači iz repezentacije žele da budete tu, iako ne igrate".

Cirbes je dodao da je reprezentacija Srbije odigrala odličan turnir, uprkos činjenici da nije uspela da se "okiti" jednom od medalja.

"Naravno da su se svi nadali drugačijem ishodu na kraju, ali svakako su pokazali da su u ovom trenutku među najboljima u Evropi".

Za kraj, bivši centar Bamberga istakao je da mu je veoma drago što je ostao u Zvezdi, uprkos ponudi Bajerna na kraju prošle sezone.

"Znam da su mnogi pričali o tome, ali odabrao sam da ostanem u Zvezdi i nastavim da radim sa trenerom Radonjićem i saigračima".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar