Звезди од Луке Јовића остаје "кусур"!

Црвена звезда, у потери за УЕФА лиценцом прошле сезоне, продала је скоро три четвртине права на уговор младог нападача, па је тешко очекивати озбиљну зараду од продаје момка који у последње време мало игра.

Фудбал 24.09.2015 | 08:00
Звезди од Луке Јовића остаје "кусур"!

Тотенхем води Луку Јовића у Енглеску.

Ову вест објавио је "Даилy Маил", а пренели је готово сви српски и енглески медији.

У том тексту не наводи се колико би, евентуално, Спарси били спремни да понуде за 17-годишњег нападача, а још мање колико би Црвена звезда добила од тог новца.

Не наводи се још нешто, да ли би Јовић добио радну дозволу за наступе у Енглеској, јер у последње време није стандардан у Црвеној звезди, Србија није чланица ЕУ, а један од услова за трансфер у Премијер лигу често је и бар 75 одсто наступа за репрезентацију у претходне две године.

Но, вратимо се Црвеној звезди и Јовићу.

Незванично сазнајемо да је Звезда прошле године, пре него што је у мају ступило на снагу ФИФА правило које забрањује учешће "треће стране" у трансферима (а, то су чувени фондови, агенције, фирме, итд) узела авансно новац за Јовића, како би успела да избори УЕФА лиценцу, и задржала свега 30 одсто права од будуће продаје овог играча.

Црвена звезда зарадила је од Јовића 1.400.000 евра, а уколико би га "сутра" продала за пет милиона, што је мало вероватно ако се погледа колико је и како млади фудбалер играо у последње време, зарадила би још 1.500.000 евра за "вундеркинда".

Питање је да ли би Јовић прошао пред комисијом која додељује радне дозволе, иако Енглези некада умеју да прогледају кроз прсте нарочито када се ради о младим и талентованим играчима, који можда нису били у прилици да испуне строге британске прописе.

С обзиром на неоспоран таленат, али и квалитет који је прошле сезоне показао код тренера Ненада Лалатовића, очекивало се да ће Јовић ове сезоне бити први шпиц и да ће се око њега градити игра црвено-белих, у једном тренутку он је код новог тренера Миодрага Божовића био стартер, постигао три гола у прва четири кола, али потом се преселио на клупу, а у последње две утакмице, са Партизаном (3:1) и Јагодином (3:0), није провео ни минут на терену.

Коментари / 0

Оставите коментар