Zvezdi od Luke Jovića ostaje "kusur"!

Crvena zvezda, u poteri za UEFA licencom prošle sezone, prodala je skoro tri četvrtine prava na ugovor mladog napadača, pa je teško očekivati ozbiljnu zaradu od prodaje momka koji u poslednje vreme malo igra.

Fudbal 24.09.2015 | 08:00
Zvezdi od Luke Jovića ostaje "kusur"!

Totenhem vodi Luku Jovića u Englesku.

Ovu vest objavio je "Daily Mail", a preneli je gotovo svi srpski i engleski mediji.

U tom tekstu ne navodi se koliko bi, eventualno, Sparsi bili spremni da ponude za 17-godišnjeg napadača, a još manje koliko bi Crvena zvezda dobila od tog novca.

Ne navodi se još nešto, da li bi Jović dobio radnu dozvolu za nastupe u Engleskoj, jer u poslednje vreme nije standardan u Crvenoj zvezdi, Srbija nije članica EU, a jedan od uslova za transfer u Premijer ligu često je i bar 75 odsto nastupa za reprezentaciju u prethodne dve godine.

No, vratimo se Crvenoj zvezdi i Joviću.

Nezvanično saznajemo da je Zvezda prošle godine, pre nego što je u maju stupilo na snagu FIFA pravilo koje zabranjuje učešće "treće strane" u transferima (a, to su čuveni fondovi, agencije, firme, itd) uzela avansno novac za Jovića, kako bi uspela da izbori UEFA licencu, i zadržala svega 30 odsto prava od buduće prodaje ovog igrača.

Crvena zvezda zaradila je od Jovića 1.400.000 evra, a ukoliko bi ga "sutra" prodala za pet miliona, što je malo verovatno ako se pogleda koliko je i kako mladi fudbaler igrao u poslednje vreme, zaradila bi još 1.500.000 evra za "vunderkinda".

Pitanje je da li bi Jović prošao pred komisijom koja dodeljuje radne dozvole, iako Englezi nekada umeju da progledaju kroz prste naročito kada se radi o mladim i talentovanim igračima, koji možda nisu bili u prilici da ispune stroge britanske propise.

S obzirom na neosporan talenat, ali i kvalitet koji je prošle sezone pokazao kod trenera Nenada Lalatovića, očekivalo se da će Jović ove sezone biti prvi špic i da će se oko njega graditi igra crveno-belih, u jednom trenutku on je kod novog trenera Miodraga Božovića bio starter, postigao tri gola u prva četiri kola, ali potom se preselio na klupu, a u poslednje dve utakmice, sa Partizanom (3:1) i Jagodinom (3:0), nije proveo ni minut na terenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar