Ватерполисти, ви сте права господа и примјер свима!

Поновићемо - пријатељи пре свега, па онда вечити ривали...

Остали спортови 23.09.2015 | 19:20
Ватерполисти, ви сте права господа и примјер свима!

Не тако давно ватерполисти Црвене звезде показали су огромно поштовање према вечитом ривалу када су колегама из Партизана уступили неколико термина на базену Дорћол, како би црно-бели могли да се спремају за своје обавезе у Лиги шампиона. Пет и по месеци касније, играчи клуба из Хумске одлучили су да својим пријатељима из црвено-белог клуба помогну на идентичан начин.

Ватерполо клуб Црвена звезда налази се у озбиљним финансијским проблемима, али су играчи Партизана без устручавања ускочили у помоћ, па ће Звезда прва два кола Јадранске лиге, против Радничког и Војводине (25. и 27. септембра), играти на Бањици.
"За сада смо се договорили за ову недељу, а шта ће бити даље видећемо", каже директор црно-белих Мирко Брадајић, а пишу Вечерње новости.

Међутим, познато је да ни у Партизану ситуација није завидна, с обзиром на велика дуговања за мазут и струју.
"Имамо проблем који покушавамо да решимо. То нас више мучи од спортских проблема. Уосталом, мало кога занима што смо прошле године освојили све титуле осим за годиште 2003. и сениорски Куп Србије", сматра Брадајић.

Треба истаћи да ово није први пут да два ватерполо клуба и вечита ривала помажу једни друге, али овим потезима представљају пример за друге и како се господски треба односити према спорту, а пре свега противнику.

Интересантно, Партизан ће у прва два кола такође угостити Војводину и Раднички на истом месту, само у редоследу којим је написано сада. Партизан у петак од 19.30 игра са Војводином, а Звезда од 21.00 са Радничким. У недељу од 18.00 црно-бели се састају са Крагујевчанима, а црвено-бели од 19.30 са Новосађанима.

Коментари / 0

Оставите коментар