Vaterpolisti, vi ste prava gospoda i primjer svima!

Ponovićemo - prijatelji pre svega, pa onda večiti rivali...

Ostali sportovi 23.09.2015 | 19:20
Vaterpolisti, vi ste prava gospoda i primjer svima!

Ne tako davno vaterpolisti Crvene zvezde pokazali su ogromno poštovanje prema večitom rivalu kada su kolegama iz Partizana ustupili nekoliko termina na bazenu Dorćol, kako bi crno-beli mogli da se spremaju za svoje obaveze u Ligi šampiona. Pet i po meseci kasnije, igrači kluba iz Humske odlučili su da svojim prijateljima iz crveno-belog kluba pomognu na identičan način.

Vaterpolo klub Crvena zvezda nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima, ali su igrači Partizana bez ustručavanja uskočili u pomoć, pa će Zvezda prva dva kola Jadranske lige, protiv Radničkog i Vojvodine (25. i 27. septembra), igrati na Banjici.
"Za sada smo se dogovorili za ovu nedelju, a šta će biti dalje videćemo", kaže direktor crno-belih Mirko Bradajić, a pišu Večernje novosti.

Međutim, poznato je da ni u Partizanu situacija nije zavidna, s obzirom na velika dugovanja za mazut i struju.
"Imamo problem koji pokušavamo da rešimo. To nas više muči od sportskih problema. Uostalom, malo koga zanima što smo prošle godine osvojili sve titule osim za godište 2003. i seniorski Kup Srbije", smatra Bradajić.

Treba istaći da ovo nije prvi put da dva vaterpolo kluba i večita rivala pomažu jedni druge, ali ovim potezima predstavljaju primer za druge i kako se gospodski treba odnositi prema sportu, a pre svega protivniku.

Interesantno, Partizan će u prva dva kola takođe ugostiti Vojvodinu i Radnički na istom mestu, samo u redosledu kojim je napisano sada. Partizan u petak od 19.30 igra sa Vojvodinom, a Zvezda od 21.00 sa Radničkim. U nedelju od 18.00 crno-beli se sastaju sa Kragujevčanima, a crveno-beli od 19.30 sa Novosađanima.

Komentari / 0

Ostavite komentar