Тадић и Јовановић праве политички савез

Србија ће ускоро добити нови политички савез. У странкама Бориса Тадића и Чедомира Јовановића кажу да су разговори о заједничкој политичкој платформи одмакли.

Србија 22.09.2015 | 22:20
Тадић и Јовановић праве политички савез

Они ће ускоро јавности представити, како наводе, озбиљан политички програм, јавља Б92.

Борис Тадић и Чедомир Јовановић, поново би могли да буде истог политичког блока . СДС и ЛДП разговарају о политичкој платформи која ће бити основ удруживања двије странке.

"Далеко смо одмакли у том послу и надамо се да ћемо ускоро изаћи пред јавност са озбиљним политичким програмом који ће понудити одговоре на питања које су најважна у овом тренутку за наше друштво", каже Ненад Милић, замјеник предсједника ЛДП.

Идеја о широком политичком савезу који би окупио све оне који желе да буду алтернатива власти, долази од Бориса Тадића, наводе у СДС. Та се странка види као стожер окупљања.

"Ми смо увјерени да су СДС и Борис Тадић тачке које имају највеће упориште међу грађанима Србије када је ријеч о опозицији. Ми смо једна од ретких парламентарних странка на српској поличкој сцени. Имамо лидера који ужива највећи угледа од свих опозиционих политичара у овој земљи", каже Константин Самофалов из СДС.

Поједни аналитилари процјењују да је овака савез направљен из потребе и једне и друге странке да опстану на политичкој сцени.

"Питање ценузса је у другом плану, а не видим да грађани имају користи од странака које су са пет, шест одсто прешле цензус", истиче Ненад Милић.

У ДС кажу да не страхује од евентуалне коалиције СДС и ЛДП јер те странке не могу бити њихови коалициони партнери.

"Странке које говоре да Вучићу треба дати шансу и који сваких неклико дана хвале његове потезе, нити су опозицоне нити могу бити наши партнери. То значи да нисмо причали са њима. Ми имамо партенер са којима сарађујемо", каже Бојан Пајтић, лидер ДС-а.

Србију очекују редовн покрајински и локални избори, а да ли ће бити расписани и ванредни параламентарни чека се одлука владајуће СНС.

Извор: Прес РС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Богољуб

22.09.2015 20:30

Е сад знам одакле потице она народна, "два лоса убисе Милоса".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

22.09.2015 20:51

Два лопова, хоштаплера и криминалца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

22.09.2015 22:20

Два најодвратнија лика у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд збуњеног

23.09.2015 11:14

Који идиоти још вјерују овој двојици?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

23.09.2015 19:55

Ако ова двојица не сахране Србију, нико је никада неце моци.

ОДГОВОРИТЕ