Tadić i Jovanović prave politički savez

Srbija će uskoro dobiti novi politički savez. U strankama Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića kažu da su razgovori o zajedničkoj političkoj platformi odmakli.

Srbija 22.09.2015 | 22:20
Tadić i Jovanović prave politički savez

Oni će uskoro javnosti predstaviti, kako navode, ozbiljan politički program, javlja B92.

Boris Tadić i Čedomir Jovanović, ponovo bi mogli da bude istog političkog bloka . SDS i LDP razgovaraju o političkoj platformi koja će biti osnov udruživanja dvije stranke.

"Daleko smo odmakli u tom poslu i nadamo se da ćemo uskoro izaći pred javnost sa ozbiljnim političkim programom koji će ponuditi odgovore na pitanja koje su najvažna u ovom trenutku za naše društvo", kaže Nenad Milić, zamjenik predsjednika LDP.

Ideja o širokom političkom savezu koji bi okupio sve one koji žele da budu alternativa vlasti, dolazi od Borisa Tadića, navode u SDS. Ta se stranka vidi kao stožer okupljanja.

"Mi smo uvjereni da su SDS i Boris Tadić tačke koje imaju najveće uporište među građanima Srbije kada je riječ o opoziciji. Mi smo jedna od retkih parlamentarnih stranka na srpskoj poličkoj sceni. Imamo lidera koji uživa najveći ugleda od svih opozicionih političara u ovoj zemlji", kaže Konstantin Samofalov iz SDS.

Pojedni analitilari procjenjuju da je ovaka savez napravljen iz potrebe i jedne i druge stranke da opstanu na političkoj sceni.

"Pitanje cenuzsa je u drugom planu, a ne vidim da građani imaju koristi od stranaka koje su sa pet, šest odsto prešle cenzus", ističe Nenad Milić.

U DS kažu da ne strahuje od eventualne koalicije SDS i LDP jer te stranke ne mogu biti njihovi koalicioni partneri.

"Stranke koje govore da Vučiću treba dati šansu i koji svakih nekliko dana hvale njegove poteze, niti su opozicone niti mogu biti naši partneri. To znači da nismo pričali sa njima. Mi imamo partener sa kojima sarađujemo", kaže Bojan Pajtić, lider DS-a.

Srbiju očekuju redovn pokrajinski i lokalni izbori, a da li će biti raspisani i vanredni paralamentarni čeka se odluka vladajuće SNS.

Izvor: Pres RS

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

22.09.2015 20:30

E sad znam odakle potice ona narodna, "dva losa ubise Milosa".

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

22.09.2015 20:51

Dva lopova, hoštaplera i kriminalca.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

22.09.2015 22:20

Dva najodvratnija lika u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

lud zbunjenog

23.09.2015 11:14

Koji idioti još vjeruju ovoj dvojici?

ODGOVORITE
Name

Brle

23.09.2015 19:55

Ako ova dvojica ne sahrane Srbiju, niko je nikada nece moci.

ODGOVORITE