Звезди због 3.800.000 евра виси европска лиценца!

Црвено-бели због мониторинга УЕФА морају да до 15.октобра пронађу позамашну суму!

Фудбал 23.09.2015 | 21:00
Звезди због 3.800.000 евра виси европска лиценца!

Споља, гледајући резултате и игре тима Миодрага Божовића, све изгледа као гладац.Међутим, ситуација у Црвеној звезди је далеко од идеалне.Наиме, према сазнањима Новости најтрофејнији српски клуб мораће до 15.октобра, за када је заказана контрола УЕФА, да пронађе 3,8 милиона евра како би избегао најцрњи могући сценарио – поновно недобијање европске лиценце.

Отежавајућу околност за Звезду представља чињеница да су за 11.октобар заказани председнички избори, те да се ниједан кандидат није појавио на хоризонту. Новости подсећају на изјаву Звездана Терзића од пре неколико дана када је недвосмислено поручио да избори неће ништа добро донети клубу.

„Уверен сам да је Звезда била на добром путу, шампионском, путу стабилизације, све до данас. Као професионалац мислим да ова одлука не иде у прилог Звезди, јер је усред сезоне када је потребно јединство, а избори ће довести до дестабилизације клуба, нарочито пошто 15. октобра следи нови мониторинг УЕФА. Али, као људи од речи имали смо обавезу да испунимо обећање и одржимо изборе“, поручио је Терзић.

Сада већ одлазеће руководство планирало је да део обавеза (1,8 милиона евра) измири есконтовањем (покривањем краткорочног кредита пословном меницом) у банци уговора Предрага Рајковића са Макабијем и "Телекомом", а други део репрограмира и касније исплати есконтовањем уговора са "Гаспромом". Међутим, због нестабилне ситуације у клубу банке су одустале од послова са Црвеном звездом.

Коментари / 0

Оставите коментар