Zvezdi zbog 3.800.000 evra visi evropska licenca!

Crveno-beli zbog monitoringa UEFA moraju da do 15.oktobra pronađu pozamašnu sumu!

Fudbal 23.09.2015 | 21:00
Zvezdi zbog 3.800.000 evra visi evropska licenca!

Spolja, gledajući rezultate i igre tima Miodraga Božovića, sve izgleda kao gladac.Međutim, situacija u Crvenoj zvezdi je daleko od idealne.Naime, prema saznanjima Novosti najtrofejniji srpski klub moraće do 15.oktobra, za kada je zakazana kontrola UEFA, da pronađe 3,8 miliona evra kako bi izbegao najcrnji mogući scenario – ponovno nedobijanje evropske licence.

Otežavajuću okolnost za Zvezdu predstavlja činjenica da su za 11.oktobar zakazani predsednički izbori, te da se nijedan kandidat nije pojavio na horizontu. Novosti podsećaju na izjavu Zvezdana Terzića od pre nekoliko dana kada je nedvosmisleno poručio da izbori neće ništa dobro doneti klubu.

„Uveren sam da je Zvezda bila na dobrom putu, šampionskom, putu stabilizacije, sve do danas. Kao profesionalac mislim da ova odluka ne ide u prilog Zvezdi, jer je usred sezone kada je potrebno jedinstvo, a izbori će dovesti do destabilizacije kluba, naročito pošto 15. oktobra sledi novi monitoring UEFA. Ali, kao ljudi od reči imali smo obavezu da ispunimo obećanje i održimo izbore“, poručio je Terzić.

Sada već odlazeće rukovodstvo planiralo je da deo obaveza (1,8 miliona evra) izmiri eskontovanjem (pokrivanjem kratkoročnog kredita poslovnom menicom) u banci ugovora Predraga Rajkovića sa Makabijem i "Telekomom", a drugi deo reprogramira i kasnije isplati eskontovanjem ugovora sa "Gaspromom". Međutim, zbog nestabilne situacije u klubu banke su odustale od poslova sa Crvenom zvezdom.

Komentari / 0

Ostavite komentar