Толе цопy - Мамић пасте! Хрватска и Србија једине...

...еx-YУ републике са селекторима који нису били репрезентативци! Све остале селекције из региона имају позната фудбалска имена на клупама, а само Коцкасти и Орлови селекторе без тренерског педигреа!

Фудбал 24.09.2015 | 20:00
Толе цопy - Мамић пасте! Хрватска и Србија једине...

Онако како Томислав Караџић и његова гласачка машинерија већ годинама раде шта хоће и бирају селекторе како хоће, тако ових дана Здравко Мамић пљује у лице фудбалској Хрватској. Шериф хрватског фудбала је опет истерао своје и национални тим Коцкастих све више личи на његову приватно власништво.

Избор Анта Чачића на селектору функцију је изазвао земљотрес у Хрватској. Иза свега стоји Здравко Мамић који на кратком повоцу држи председника ФС Хрватске и тамошњу фудбалску легенду Давора Шукера. Јасно је да се Шукер у Хрватској пита колико и Саво Милошевић код Толета Караџића.

И поред неких солидних тренерских имена које Хрватска поседује. Мамић је изгурао свог дугогодишњег пијуна Чачића који је раније био тренер Динама, али као и већина Мамићевих тренера није дуго трајао.

Сада Хрватска уз Србију једина у региону има на селекторској функцији тренера који никада није био репрезентативац ни своје, ни неке друге земље. Словенију са клупе предводи легендарни Срећко Катанец, црногорски селектор је Бранко Брновић који је био репрезентативац Југославије. На клупи Македоније седи бивши Брновићев саиграч у селекцији Југославије Љубинко Друловић, док БиХ тренира легенда тамошењег фудбала и бивши репрезентативац старе Југе Мехмед Баждаревић.

Србију тренира Радован Ћурчић који је имао скромну играчку каријеру, а потом и тренерску, док ће Хрвате водити Анте Чачић који је просечан прволигашки тренер без неких већих успеха у каријери не рачунајучи дуплу круну са Динамом што се у ери Здравка Мамића подразумева.

Репрезентације које су пре неколико година имале Радомира Антића и Славена Билића на селекторским функцијама сада би први пут после 1994. године могле да обе пропусте једно велико такмичење. Србија је одавно престала да машта о пласману на ЕП у Француску, а Хрвати су у компликованој сигтуацији, могу директно на ЕП, могу у бараж, али могу и да испадну. Са новим селектором, трећи сценарио је реалнији него пре неколико дана...

За утеху Мамићу и Караџићу може да буде чињеница да ни светски шампион Јоаким Лев није играо за репрезентацију. Ко зна, можда су двојица визионара балканског фудбала препознала новог Лева у својим изборима...

Коментари / 0

Оставите коментар