Возачи камиона поново блокирали гранични прелаз

Возачи камиона су својим возилима блокирали гранични прелаз Батровци на ничијој земљи између Србије и Хрватске, јавља репортер Н1 са лица места. Возачи камиона тренутно пропуштају само путничка возила која се крећу према Хрватској, док је саобраћај према Србији потпуно обустављен.

Регион 22.09.2015 | 21:00
Возачи камиона поново блокирали гранични прелаз

Возачи камиона у неформалном разговору најављују могуност да око 21.30 дође до комплетне блокаде границе.

Управа царина претходно је саопштила да је око 16.15 у потпуности одблокиран гранични прелаз Батровци ка Хрватској. Репортер Н1 са лица места добио је информације да је дозвољен прелаз само камионима са кварљивом робом и опасним материјама.

Репортер Н1 Војислав Стевановић извештава да је колона камиона дугачка 15 километара, да има више стотина камиона који стоје. Стајање на граничном прелазу ствара велику штету возачима јер сви имају уговорене послове, тако да их један дан чекања, како кажу, кошта 300 па и више евра.

Поједини возачи покушали су да се окрену и пронађу неку другу руту, али то није могуће пошто су већ најавили на којим ће граничним прелазима прећи. Репортер Н1 преноси да има нервозе међу возачима, нарочито када су чули да неће мочи да прођу сви.

Хрватска царина пуштаће преко граничног прелаза Бајаково сву кварљиву робу, одлучено је у уторак у Влади, а за спровођење одлуке на терену је задужена Царина која ће контролисати пролаз робе, потврђено је за Н1 Загреб.

Хрватске граничне власти су од поноћи између недеље и понедељка затвориле за теретни саобраћај на прелазу Бајаково, једини који је на граници са Србијом остао отворен од почетка избегличке кризе, што је дуж утопута на српској страни створило колону дугу десетак километара и отежало нормалан саобрацај.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

радник и борац врс

22.09.2015 19:07

Невјероватно ста се ради~!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.09.2015 21:49

Подрска! Узели ствар у своје руке посто нико други неце ниста да уради а од цетврка стоје у колони.

ОДГОВОРИТЕ