Vozači kamiona ponovo blokirali granični prelaz

Vozači kamiona su svojim vozilima blokirali granični prelaz Batrovci na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske, javlja reporter N1 sa lica mesta. Vozači kamiona trenutno propuštaju samo putnička vozila koja se kreću prema Hrvatskoj, dok je saobraćaj prema Srbiji potpuno obustavljen.

Region 22.09.2015 | 21:00
Vozači kamiona ponovo blokirali granični prelaz

Vozači kamiona u neformalnom razgovoru najavljuju mogunost da oko 21.30 dođe do kompletne blokade granice.

Uprava carina prethodno je saopštila da je oko 16.15 u potpunosti odblokiran granični prelaz Batrovci ka Hrvatskoj. Reporter N1 sa lica mesta dobio je informacije da je dozvoljen prelaz samo kamionima sa kvarljivom robom i opasnim materijama.

Reporter N1 Vojislav Stevanović izveštava da je kolona kamiona dugačka 15 kilometara, da ima više stotina kamiona koji stoje. Stajanje na graničnom prelazu stvara veliku štetu vozačima jer svi imaju ugovorene poslove, tako da ih jedan dan čekanja, kako kažu, košta 300 pa i više evra.

Pojedini vozači pokušali su da se okrenu i pronađu neku drugu rutu, ali to nije moguće pošto su već najavili na kojim će graničnim prelazima preći. Reporter N1 prenosi da ima nervoze među vozačima, naročito kada su čuli da neće moči da prođu svi.

Hrvatska carina puštaće preko graničnog prelaza Bajakovo svu kvarljivu robu, odlučeno je u utorak u Vladi, a za sprovođenje odluke na terenu je zadužena Carina koja će kontrolisati prolaz robe, potvrđeno je za N1 Zagreb.

Hrvatske granične vlasti su od ponoći između nedelje i ponedeljka zatvorile za teretni saobraćaj na prelazu Bajakovo, jedini koji je na granici sa Srbijom ostao otvoren od početka izbegličke krize, što je duž utoputa na srpskoj strani stvorilo kolonu dugu desetak kilometara i otežalo normalan saobracaj.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

radnik i borac vrs

22.09.2015 19:07

Nevjerovatno sta se radi~!

ODGOVORITE
Name

Marko

22.09.2015 21:49

Podrska! Uzeli stvar u svoje ruke posto niko drugi nece nista da uradi a od cetvrka stoje u koloni.

ODGOVORITE