Удовички неће да поднесе оставку

Потпредседница Владе каже да је поносна на сестру Лидију и зета Марка Крендала, власника фирме „Континентал винд“, који је наводно уцењивао државу због изградње ветропаркова.

Србија 22.09.2015 | 20:20
Удовички неће да поднесе оставку

Кори Удовички, министарка државне управе и локалне самоуправе, поручила је јуче, после два дана ћутања, да неће понудити своју оставку, и то упркос сазнањима Курира да су њени сестра и зет Лидија Удовички и Марк Крендал уцењивали председника Владе и државу због градње ветропаркова.

Уколико осетим да немам подршку премијера за реформе које спроводим, даћу оставку, али засад ту подршку имам.

Очекујем да ће он то потврдити и у јавности - рекла је јуче Удовички на презентацији Каталога електронских услуга Града Београда.

Она је додала да се јуче ујутро сусрела и с премијером Вучићем и да јој је он потврдио да има његову подршку да настави рад на реформама.

Министарка је рекла да се неће изјашњавати о компанији „Континентал винд“ поводом открића Курира да је власник те компаније Марк Крендал, њен зет, у САД организовао протесте против Вучића незадовољан понуђеним условима да у Србији гради ветропаркове.

Прво бих да нагласим да се поносим свиме што је моја сестра урадила у свом професионалном животу, као правник и сад као алпиниста.

Такође, поштујем професионалност свог зета. Међутим, данас и уопште нећу моћи да говорим о својим ставовима везаним за рад компаније „Континентал винд партнерс“ зато што сам још на почетку рада у Влади објавила да сматрам да имам једну врсту конфликта интереса, иако нисам ресорни министар, и да имам личне ставове који не могу у овом случају да буду потпуно објективни.

То могу да потврде и моје колеге - рекла је Удовички.

Она је додала да је Агенција за борбу против корупције изразила свој став о том случају, оцењујући да стриктно законски не постоји конфликт интереса.

Министарка Удовички истакла је и да јој није јасно зашто премијер доводи ту компанију у било какву везу с њом кад зна, како је рекла, да она нема везе с њеним деловањем.

Стварно мислим да је била нека грешка у објашњењима која су дошла до премијера - рекла је Удовички.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кики

22.09.2015 19:46

Кори , па ни труна образа , срам те било !

ОДГОВОРИТЕ
Name

левичар

22.09.2015 21:54

Она је најобразованија у тој влади,а треба да уради најгори посао ревизију државне управе и јавних предузећа , тј да отпусти вишак радне снаге.То ови Вучићеви демагози нити знају нити могу.