Udovički neće da podnese ostavku

Potpredsednica Vlade kaže da je ponosna na sestru Lidiju i zeta Marka Krendala, vlasnika firme „Kontinental vind“, koji je navodno ucenjivao državu zbog izgradnje vetroparkova.

Srbija 22.09.2015 | 20:20
Udovički neće da podnese ostavku

Kori Udovički, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, poručila je juče, posle dva dana ćutanja, da neće ponuditi svoju ostavku, i to uprkos saznanjima Kurira da su njeni sestra i zet Lidija Udovički i Mark Krendal ucenjivali predsednika Vlade i državu zbog gradnje vetroparkova.

Ukoliko osetim da nemam podršku premijera za reforme koje sprovodim, daću ostavku, ali zasad tu podršku imam.

Očekujem da će on to potvrditi i u javnosti - rekla je juče Udovički na prezentaciji Kataloga elektronskih usluga Grada Beograda.

Ona je dodala da se juče ujutro susrela i s premijerom Vučićem i da joj je on potvrdio da ima njegovu podršku da nastavi rad na reformama.

Ministarka je rekla da se neće izjašnjavati o kompaniji „Kontinental vind“ povodom otkrića Kurira da je vlasnik te kompanije Mark Krendal, njen zet, u SAD organizovao proteste protiv Vučića nezadovoljan ponuđenim uslovima da u Srbiji gradi vetroparkove.

Prvo bih da naglasim da se ponosim svime što je moja sestra uradila u svom profesionalnom životu, kao pravnik i sad kao alpinista.

Takođe, poštujem profesionalnost svog zeta. Međutim, danas i uopšte neću moći da govorim o svojim stavovima vezanim za rad kompanije „Kontinental vind partners“ zato što sam još na početku rada u Vladi objavila da smatram da imam jednu vrstu konflikta interesa, iako nisam resorni ministar, i da imam lične stavove koji ne mogu u ovom slučaju da budu potpuno objektivni.

To mogu da potvrde i moje kolege - rekla je Udovički.

Ona je dodala da je Agencija za borbu protiv korupcije izrazila svoj stav o tom slučaju, ocenjujući da striktno zakonski ne postoji konflikt interesa.

Ministarka Udovički istakla je i da joj nije jasno zašto premijer dovodi tu kompaniju u bilo kakvu vezu s njom kad zna, kako je rekla, da ona nema veze s njenim delovanjem.

Stvarno mislim da je bila neka greška u objašnjenjima koja su došla do premijera - rekla je Udovički.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kiki

22.09.2015 19:46

Kori , pa ni truna obraza , sram te bilo !

ODGOVORITE
Name

levičar

22.09.2015 21:54

Ona je najobrazovanija u toj vladi,a treba da uradi najgori posao reviziju državne uprave i javnih preduzeća , tj da otpusti višak radne snage.To ovi Vučićevi demagozi niti znaju niti mogu.