WТА: Даме остале ''без главе''!

Прва жена Женске тениске асоцијације (WТА) Стејси Оластер поднела је оставку на ту функцију због приватних разлога.

Тенис 23.09.2015 | 13:40
WТА: Даме остале ''без главе''!

52-годишња Оластерова је на челу тог тела била од 2009. године, а функцију генералне директорке званично ће напустити наредног петка, 2. октобра.

За сада нема наговештаја ко би могао да замену Оластерову на месту челника WТА.

“Била је привилегија водити организацију коју је Били Џин Кинг основала и радити са најбољим спортисткињама на свету, посвећеним организаторима турнира и страственим и професионалним члановима WТА. 25 година сам свој професионални живот посветила спорту и поносна сам на оно што остављам иза себе”, рекла је Оластерова.

Као разлог за изненадну оставку, Оластерова је навела жељу да проведе више времена са својом породицом.

“Недавна смрт мог зета и првог човека АТП Бреда Друета је био мој позив за буђење по питању живота, породице, приоритета и мислим да је време да томе посветим више времена. Када сам дошла у WТА, мој циљ је био да оставим организацију на снажним основама и осећам понос јер смо то постигли. Била сам фокусирана на то шта значи бити шампион и покушала сам да будем снажан узор женама које су жељне успеха у спорту”, нагласила је Оластерова.

Канађанка је у јануару 2006. године постала председница WТА, а у јулу 2009. године је преузела функцију генералне директорке и челнице те организације. Касније те године, уврштена је међу најмоћније жене у свету спорта.

Коментари / 0

Оставите коментар