WTA: Dame ostale ''bez glave''!

Prva žena Ženske teniske asocijacije (WTA) Stejsi Olaster podnela je ostavku na tu funkciju zbog privatnih razloga.

Tenis 23.09.2015 | 13:40
WTA: Dame ostale ''bez glave''!

52-godišnja Olasterova je na čelu tog tela bila od 2009. godine, a funkciju generalne direktorke zvanično će napustiti narednog petka, 2. oktobra.

Za sada nema nagoveštaja ko bi mogao da zamenu Olasterovu na mestu čelnika WTA.

“Bila je privilegija voditi organizaciju koju je Bili Džin King osnovala i raditi sa najboljim sportistkinjama na svetu, posvećenim organizatorima turnira i strastvenim i profesionalnim članovima WTA. 25 godina sam svoj profesionalni život posvetila sportu i ponosna sam na ono što ostavljam iza sebe”, rekla je Olasterova.

Kao razlog za iznenadnu ostavku, Olasterova je navela želju da provede više vremena sa svojom porodicom.

“Nedavna smrt mog zeta i prvog čoveka ATP Breda Drueta je bio moj poziv za buđenje po pitanju života, porodice, prioriteta i mislim da je vreme da tome posvetim više vremena. Kada sam došla u WTA, moj cilj je bio da ostavim organizaciju na snažnim osnovama i osećam ponos jer smo to postigli. Bila sam fokusirana na to šta znači biti šampion i pokušala sam da budem snažan uzor ženama koje su željne uspeha u sportu”, naglasila je Olasterova.

Kanađanka je u januaru 2006. godine postala predsednica WTA, a u julu 2009. godine je preuzela funkciju generalne direktorke i čelnice te organizacije. Kasnije te godine, uvrštena je među najmoćnije žene u svetu sporta.

Komentari / 0

Ostavite komentar