30 сати за договор или слиједе контрамјере!

Премијер и министри на завршеној седници владе су разматрали односе с Хрватском после њене одлуке о затварању границе са Србијом, али и могуће мере против суседа због саобраћајне блокаде наше земље.

Србија 22.09.2015 | 18:20
30 сати за договор или слиједе контрамјере!

Завршена је хитна седница Владе Србије коју је премијер Александар Вучић сазвао због хрватске блокаде граничних прелаза. Састанак премијера и министара је почео тачно у 15 часова. После тога одржана је и седница Бироа за координацију служби безбедности.

ИЗ ОБРАЋАЊА ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА:

18.16 - Мере које смо донели, донели смо на три нивоа - на политичком, правном и економском.

18.15 - Увек ћемо моћи да заштитимо наше националне и економске интересе.

18.10 - Разговор је увек бољи од свађе и сукоба. Влада Србије је донела одлуку да водим разговоре са највишим званичницима Републике Хрватске. Влада је спремила и пакет мера које би Србија спровела као меру одбране ако разговори са Хрватском не успеју. Имамо још 30 сати да постигнемо коначан договор.

18.09 - Пристао сам да разговарам са Милановићем како би сачували регионалну стабилност, да не улазимо у проблеме грлом у јагоде. Разумео сам шта је мука Хрватске, али ми се са тим свакодневно суочавамо. Ако можемо да помогнемо ми ћемо помоћи. Али не желимо да избеглицама одређујемо где ће ићи. Ми поштујемо њихову слободу кретања.

18.08 - Разговарао сам са Милановићем. Имали смо отворен разговор, и наставићемо да разговарамо. Надам се да ћемо успети да постигнемо договор како би избегли спровођење реципрочних мера.

18.07 - Разговарали смо са европским званичницима. Лично сам их питао у чему је Србија погрешила? Одговор који сам добио је да Србија није нигде погрешила.

18.05 - Србија се пре 42 сата суочили са нечим што нема везе са избегличком кризом. Суочили смо се са тиме да наши камиони не могу у Хрватску, на територију ЕУ. Реч је о једностраној акцији. нашли смо се у небраном грожђу ни криви ни дужни.

18.01 - Србија је на најбољи начин штиттила своје интересе али и интересе избеглог становништва из Сирије, Авганистана, Ирака. Штитили смо и европске вредности.

Тема те хитне седнице, како је претходно најавио председник владе, били су односи с Хрватском после њене одлуке о затварању границе са Србијом, али и разматрање мера против суседа због саобраћајне блокаде наше земље.

Јутрос је најављено да се очекује да "сва министарства припреме мере за заштиту државне територије, националног и економског интереса и озбиљан одговор на неодговорну политику Владе Хрватске".

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВОЗ У СНЕГУ

22.09.2015 16:36

И Вуциц понекад посегне за бајкама као и Додик о Референдуму.Ко је против Хрватске и Мадјарске тај је против ЕУ. Сто знаци полуаутоматски је против кредита и улагања у српску привреду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyxy

22.09.2015 16:38

ПАТОЛОШКА МРЖЊА ПРЕМА СРБИМА У СВАКОЈ СИТУАЦИЈИ. ЊИМА САМО ТРЕБА ПОВОД. ТО ЈЕ БОЛЕСНА НАЦИЈА. ИСТЈЕРАЛИ СУ 250.000 СРБА НЕКА САДА ПРИМЕ ТОЛИКО ИЗБЈЕГЛИЦА. ОНИ ТО ЗАСЛУЖУЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.09.2015 16:47

Само млати празну сламу, не знам ста цекате са контрамјерама. Рок је био данас до 14х па продузен до сутра у поноц?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

22.09.2015 17:16

Пуно се ова Хрватска нешто уздиже умислили да су неко и нешто. Сад блокада границе са Србијом прије мјесец покушај блокаде извоза млијека из Босне и Херцеговине, па изјава хрватског министра да БиХ неце добити мостове на Сави....итд Све нешто пријете а све шупље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕЈ

22.09.2015 17:29

Србија мисли да је ово '92 па да неком може наређивати, постављати ултиматуме и пријетити. Србија је са својим досадашњим понашањем вриједна колико и глиб испод ноката.

ОДГОВОРИТЕ