Мамић не потражује новац од... Мамића?!

Представници загребачког Динама саопштили су да клуб неће потраживати новац од првог човека "модрих" Здравка Мамића, који је оптужен да је оштетио Динамо за 10 милиона евра. "Све је рађено по закону", кажу.

Фудбал 23.09.2015 | 19:40
Мамић не потражује новац од... Мамића?!

Здравко Мамић и његов брат Зоран, газда и тренер загребачког Динама, суочавају се са оптужбама да су оштетили тај клуб за 10-ак милиона евра на разне начине, пре свега правећи махинације са продајом појединих играча, утајом пореза...

Обојица су били и у истражном затвору (где је старији Мамић правио шоу), а потом су пуштени да се бране са слободе. У међувремену, Мамић је успео да уносно прода још једног играча, а Динамо је славио сензационалну победу над Арсеналом на отварању групне фазе Лиге шампиона (2:1).

Одељење за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) послао је на адресу Динама допис у вези са тим поступком и питање - да ли ће клуб затражити новац од оптужених како би се обештетио?

Нема изненађења - неће!

Представници управе Динама данас су јавности саопштили да клуб нема никаква потраживања од браће Мамић и да су они увек радили у складу са хрватским законима и Статутом клуба.

Председник Динама Мирко Баришић је рекао да је у клубу од 1976. године и да на основу целокупног искуства тврди да "нема никавих разлога и потребе да се сумња у исправност пословања Динама".

Он сматра да разлози за све те оптужбе нису правне природе, "већ неке друге" и да имају "скривено значење". Додао је и да је био упознат са свим пословима клуба.

"Ниједан релеванатан догађај није се догодио, а да нисам био информисан, а много пута и консултован. Поносо истичем да сам увек био обавештаван. На то сам поносан, као и на наше спортске резултате за које је заслужна управа на челу са Здравком Мамићем. Савест нам је чиста, и једино смо тужни што таква једна процедура отежава рад нашег клуба јер живимо у тешким временима. Молим вас да говоримо само о истини и да не осуђујемо унапред. То је једини исправни пут", рекао је Баришић.

Била би заиста сензација да је неко у Динамо рекао нешто против Здравка Мамића...

Коментари / 0

Оставите коментар