Mamić ne potražuje novac od... Mamića?!

Predstavnici zagrebačkog Dinama saopštili su da klub neće potraživati novac od prvog čoveka "modrih" Zdravka Mamića, koji je optužen da je oštetio Dinamo za 10 miliona evra. "Sve je rađeno po zakonu", kažu.

Fudbal 23.09.2015 | 19:40
Mamić ne potražuje novac od... Mamića?!

Zdravko Mamić i njegov brat Zoran, gazda i trener zagrebačkog Dinama, suočavaju se sa optužbama da su oštetili taj klub za 10-ak miliona evra na razne načine, pre svega praveći mahinacije sa prodajom pojedinih igrača, utajom poreza...

Obojica su bili i u istražnom zatvoru (gde je stariji Mamić pravio šou), a potom su pušteni da se brane sa slobode. U međuvremenu, Mamić je uspeo da unosno proda još jednog igrača, a Dinamo je slavio senzacionalnu pobedu nad Arsenalom na otvaranju grupne faze Lige šampiona (2:1).

Odeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) poslao je na adresu Dinama dopis u vezi sa tim postupkom i pitanje - da li će klub zatražiti novac od optuženih kako bi se obeštetio?

Nema iznenađenja - neće!

Predstavnici uprave Dinama danas su javnosti saopštili da klub nema nikakva potraživanja od braće Mamić i da su oni uvek radili u skladu sa hrvatskim zakonima i Statutom kluba.

Predsednik Dinama Mirko Barišić je rekao da je u klubu od 1976. godine i da na osnovu celokupnog iskustva tvrdi da "nema nikavih razloga i potrebe da se sumnja u ispravnost poslovanja Dinama".

On smatra da razlozi za sve te optužbe nisu pravne prirode, "već neke druge" i da imaju "skriveno značenje". Dodao je i da je bio upoznat sa svim poslovima kluba.

"Nijedan relevanatan događaj nije se dogodio, a da nisam bio informisan, a mnogo puta i konsultovan. Ponoso ističem da sam uvek bio obaveštavan. Na to sam ponosan, kao i na naše sportske rezultate za koje je zaslužna uprava na čelu sa Zdravkom Mamićem. Savest nam je čista, i jedino smo tužni što takva jedna procedura otežava rad našeg kluba jer živimo u teškim vremenima. Molim vas da govorimo samo o istini i da ne osuđujemo unapred. To je jedini ispravni put", rekao je Barišić.

Bila bi zaista senzacija da je neko u Dinamo rekao nešto protiv Zdravka Mamića...

Komentari / 0

Ostavite komentar