"Ко је овај анонимус Ђоковић"?!

Невероватна прича са срећним крајем о великом фану Роџера Федерера стиже из Севиље.

Тенис 22.09.2015 | 21:40
"Ко је овај анонимус Ђоковић"?!

Чуда су могућа!

Хезус Апарисио обожавао је Роџера Федерера. То је био његов велики идол, чије је мечеве пратио без речи и са великим занимањем све до децембра 2004. године, када је доживео саобраћајну несрећу и пао у кому, у којој је био све до недавно.

Он је прослављајући свој 18. рођендан са пријатељима доживео незгоду, а у аутомобилу који је слетео са пута сви су прошли готово без повреда, док је Хезус због јаког ударца у главу пао у кому.

Он је био у коматозном стању готово пуних 11 година, а 27. августа момак из Севиље изненада се пробудио. Радост његових родитеља била је неописива.

Последње чега се сећају је да је младић пре несреће штедео новац како би уживо гледао Федерера на Вимблдону. А Хезус је непосредно по буђењу питао мајку шта се у међувремену догодило у Шпанији и шта је са Федерером, да ли још увек игра тенис.

"Одједном сам доживео као неки бљесак у сећању и питао сам мајку шта је са Роџером и да ли се у међувремену пензионисао. Када сам сазнао да има 34 године, да још увек игра и да је други играч света, мислио сам да ме зеза, а када ми је рекла да је у међувремену освојио и 17 гренд слемова, покрио сам лице у чуду", објаснио је 29-годишњи Апарисио.

Хезус је недуго затим видео свог идола на телевизији, на УС Опену. Играо је финале против Новака Ђоковића, потпуног анонимуса за младог Шпанца.

Наиме, у време када се несрећа догодила Ђоковић је био 186. играч планете, који се тек годину дана професионално бавио тенисом и пробијао ка врху.

"Био сам задовољан оним што сам видео у финалу у Њујорку. Било ми је мало жао што Роџер није победио, али тај Ђоковић заиста игра одлично. Ја сам срећан јер је Федерер још у доброј форми и још постоји могућност да га гледам уживо пре него што се повуче. Можда баш кад буде освајао 18. гренд слем трофеј. То би било остварење мог сна", рекао је Апарисио.

Надамо се да ће се Хезусу заиста испунити сан!

Федерер је у време када се Хезусова несрећа догодила имао само четири гренд слем пехара - Аустралијан Опен, два са Вимблдона и УС Опен. Почетком фебруара те године први пут је преузео челну позицију на АТП листи, на којој је потом укупно боравио 302 недеље, по чему је апсолутни рекордер.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ниђе везе

22.09.2015 20:04

Наслов нема никакве везе са текстом ,што ће рећи да је преводилац овог текста велики "професионалац"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

заги

22.09.2015 20:07

Можда да теби дају да преведеш, пошто си ти очигледно нека свезналица, а?!