"Ko je ovaj anonimus Đoković"?!

Neverovatna priča sa srećnim krajem o velikom fanu Rodžera Federera stiže iz Sevilje.

Tenis 22.09.2015 | 21:40
"Ko je ovaj anonimus Đoković"?!

Čuda su moguća!

Hezus Aparisio obožavao je Rodžera Federera. To je bio njegov veliki idol, čije je mečeve pratio bez reči i sa velikim zanimanjem sve do decembra 2004. godine, kada je doživeo saobraćajnu nesreću i pao u komu, u kojoj je bio sve do nedavno.

On je proslavljajući svoj 18. rođendan sa prijateljima doživeo nezgodu, a u automobilu koji je sleteo sa puta svi su prošli gotovo bez povreda, dok je Hezus zbog jakog udarca u glavu pao u komu.

On je bio u komatoznom stanju gotovo punih 11 godina, a 27. avgusta momak iz Sevilje iznenada se probudio. Radost njegovih roditelja bila je neopisiva.

Poslednje čega se sećaju je da je mladić pre nesreće štedeo novac kako bi uživo gledao Federera na Vimbldonu. A Hezus je neposredno po buđenju pitao majku šta se u međuvremenu dogodilo u Španiji i šta je sa Federerom, da li još uvek igra tenis.

"Odjednom sam doživeo kao neki bljesak u sećanju i pitao sam majku šta je sa Rodžerom i da li se u međuvremenu penzionisao. Kada sam saznao da ima 34 godine, da još uvek igra i da je drugi igrač sveta, mislio sam da me zeza, a kada mi je rekla da je u međuvremenu osvojio i 17 grend slemova, pokrio sam lice u čudu", objasnio je 29-godišnji Aparisio.

Hezus je nedugo zatim video svog idola na televiziji, na US Openu. Igrao je finale protiv Novaka Đokovića, potpunog anonimusa za mladog Španca.

Naime, u vreme kada se nesreća dogodila Đoković je bio 186. igrač planete, koji se tek godinu dana profesionalno bavio tenisom i probijao ka vrhu.

"Bio sam zadovoljan onim što sam video u finalu u Njujorku. Bilo mi je malo žao što Rodžer nije pobedio, ali taj Đoković zaista igra odlično. Ja sam srećan jer je Federer još u dobroj formi i još postoji mogućnost da ga gledam uživo pre nego što se povuče. Možda baš kad bude osvajao 18. grend slem trofej. To bi bilo ostvarenje mog sna", rekao je Aparisio.

Nadamo se da će se Hezusu zaista ispuniti san!

Federer je u vreme kada se Hezusova nesreća dogodila imao samo četiri grend slem pehara - Australijan Open, dva sa Vimbldona i US Open. Početkom februara te godine prvi put je preuzeo čelnu poziciju na ATP listi, na kojoj je potom ukupno boravio 302 nedelje, po čemu je apsolutni rekorder.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

niđe veze

22.09.2015 20:04

Naslov nema nikakve veze sa tekstom ,što će reći da je prevodilac ovog teksta veliki "profesionalac"!

ODGOVORITE
Name

zagi

22.09.2015 20:07

Možda da tebi daju da prevedeš, pošto si ti očigledno neka sveznalica, a?!