Фергусон: Ја сам хтио Гвардиолу...

Али, Гвардиола није хтео Манчестер јунајтед. Остало је историја...

Фудбал 22.09.2015 | 20:40
Фергусон: Ја сам хтио Гвардиолу...

Легандарни менаџер Манчестер Јунајтеда Алекс Фергусон открио је данас да је Пеп Гвардиола одбио да га наследи на Олд Трафорду.

Како преноси Дејли Телеграф, Фергусон је желео да доведе шпанског стручњака пре Дејвида Мојеса.

"Вечерао сам са Гвардиолом у Њујорку 2012, али нисам могао ништа да му предложим, јер мој одлазак још није био у плану. Дивио сам му се, већ тада освојио је велики број трофеја са Барселоном. Замолио сам га да ме назове пре него што прихвати понуду неког клуба, али није то урадио и завршио је у Бајерну", рекао је Фергусон.

Он је додао да су приликом избора неговог наследника у обзир узети сви елитни тренери, укључујући и тренутног менаџера Јунајтеда Луја ван Гала.

"Када смо почели да ми тражимо замену, схватили смо да је неколико кандидата недоступно. Било је очигледно да је Жозе Мурињо дао реч Роману Абрамовичу да ће се вратити у Челси и да ће га Карло Анћелоти заменити у Раелу. Знали смо и да је Јирген Клоп срећан у Дортмунду, док је Ван Гал у међувремену преузео селекцију Холандије", објаснио је Фергусон.

Њега је на клупи "ђавола" после 26 година заменио Мојес, који је за мење од годину дана добио отказ због лоших резултата.

"Изабрали смо Мојеса. Он је био доследан у свом послу са Евертоном, провео је тамо 11 година и стално је показивао жељу за победама. Када је изабран, медији су били одушевељени јер је дошао британски менаџер. Нажалост, није све добро функционисало за Дејвида", казао је 73-годишњи Шкот.

Фергусон је на клупи Јунајтеда седео од 1986. до 2013. године и за то време освојио 38 трофеја, између осталог 13 титула Премијер лиге, два трофеја у Лиги шампиона, један Суперкуп Европе, пет у ФА купу и четири у Лига купу.

Коментари / 0

Оставите коментар