Ferguson: Ja sam htio Gvardiolu...

Ali, Gvardiola nije hteo Mančester junajted. Ostalo je istorija...

Fudbal 22.09.2015 | 20:40
Ferguson: Ja sam htio Gvardiolu...

Legandarni menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson otkrio je danas da je Pep Gvardiola odbio da ga nasledi na Old Trafordu.

Kako prenosi Dejli Telegraf, Ferguson je želeo da dovede španskog stručnjaka pre Dejvida Mojesa.

"Večerao sam sa Gvardiolom u Njujorku 2012, ali nisam mogao ništa da mu predložim, jer moj odlazak još nije bio u planu. Divio sam mu se, već tada osvojio je veliki broj trofeja sa Barselonom. Zamolio sam ga da me nazove pre nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali nije to uradio i završio je u Bajernu", rekao je Ferguson.

On je dodao da su prilikom izbora negovog naslednika u obzir uzeti svi elitni treneri, uključujući i trenutnog menadžera Junajteda Luja van Gala.

"Kada smo počeli da mi tražimo zamenu, shvatili smo da je nekoliko kandidata nedostupno. Bilo je očigledno da je Žoze Murinjo dao reč Romanu Abramoviču da će se vratiti u Čelsi i da će ga Karlo Anćeloti zameniti u Raelu. Znali smo i da je Jirgen Klop srećan u Dortmundu, dok je Van Gal u međuvremenu preuzeo selekciju Holandije", objasnio je Ferguson.

Njega je na klupi "đavola" posle 26 godina zamenio Mojes, koji je za menje od godinu dana dobio otkaz zbog loših rezultata.

"Izabrali smo Mojesa. On je bio dosledan u svom poslu sa Evertonom, proveo je tamo 11 godina i stalno je pokazivao želju za pobedama. Kada je izabran, mediji su bili oduševeljeni jer je došao britanski menadžer. Nažalost, nije sve dobro funkcionisalo za Dejvida", kazao je 73-godišnji Škot.

Ferguson je na klupi Junajteda sedeo od 1986. do 2013. godine i za to vreme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 titula Premijer lige, dva trofeja u Ligi šampiona, jedan Superkup Evrope, pet u FA kupu i četiri u Liga kupu.

Komentari / 0

Ostavite komentar