Радоњић: Не журимо са појачањима, биће свега!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његовом тиму бити потребно време, као и да је свестан да ће у новој сезони бити и победа и пораза.

Кошарка 22.09.2015 | 20:20
Радоњић: Не журимо са појачањима, биће свега!

Црногорски стручњак на клупи српског и регионалног шампиона истакао је и да клуб неће журити за појачањима.

"После прошле сезоне која је била фантастицна, ушли смо у прелазни рок са идејом да направимо добре ствари. Прелазни рок нам је донео много тога, уз јасну жељу да направимо добар тим који ће изнети величину Звезде. Нисмо размишљали да надоместимо играче који су отишли – по карактеристикама", рекао је Радоњић на представљању тима за нову сезону.

'Еуролеагуе Медиа Даy' одржан је у београдској Арени, а том приликом црвено-бели представили су и нове гарнитуре дресова.

"Припремни период смо прошли у карактеристичним околностима, имали смо проблеме са повредама, доласком играча, покушали смо да урадимо много тога. Сада, када нас има у очекиваном броју опет смо у немогућности да направимо ствари које су потребне. Све је утицало на то да период који је испред нас организујемо другачије него што смо замислили. ", истакао је Радоњић, "Резултати ипак нису битни, али се надам да ћемо урадити све да подигнемо ниво игре у тешким околностима и кренемо такмичење са макар једним комплетним тренингом. Што се долазака тиче, много се прича, али је то нормално, имали смо идеју да током припремног периода имамо јасне циљеве, знамо шта нам треба, али у овим околностима нема потребе за исхитреним потезима. Видећемо шта ће нам уопште бити потребно и шта ће се наћи на тржишту, како бисмо доведели неколико играча који би нам помогли".

После освојеног трофеја на Мега Лекс Купу Краљеву, Звезду очекује веома јак турнир у Задру – где ће учествовати, осим домаћина и Београђана, првак Турске Каршијака, као и три европска великана Олимпијакос, Фенербахче и минхенски Бајерн.

"Цирбес је почео са трчањем, видећемо да ли ће бити спреман, Томпсон не тренира већ седам дана... Сви иду за Задар, имамо још неке проблеме, Дангубић је дошао са температуром, а у међувремену су се догодиле сличне ствари. Тешко је одреаговати квалитетно, али за сада је то анализа стања. Овај тим це сигурно бити у Звезди, ако буде промена оне неће бити ван плана који је направљен раније. Да ли ће бити промена/одлазака у ФМП, видећемо, већ су отишли неки, ови су се изборили. У сваком случају, не зависи то од довођења појачања", тренер Звезде.

"Концепцијски је другачија екипа, од оне прошлогодишње. Крећемо са пет центара, има и других разлика, и играчи су других карактеристика. Надам се да то неће утицати на резултат, да на крају не будемо сви задовољни. У скаутингу смо водили рачуна да задовољимо све компоненте, да добијемо резултат. Тешко је изнети прецизно, треба нам времена, треба видети како ће се играчи адаптирати. Биће пораза, биће победа, надамо се да це издања бити добра у оба правца".

За крај, Радоњић је нагласио да његов тим чека тежак ритам, као и изузетно снажна група у Евролиги.

"Чека нас пет мечева за 11 дана, ритам је тежак, после почиње Евролига... У АБА лиги желимо да поновимо оно сто смо урадили прошле сезоне. Што се елитног такмичења тиче, први утисак је да смо били без среће, најтежа група, јача него што смо мислили. Није то само Фенер или Реал, вец и Химки и Бајерн, ту је и Стразбур, желимо да будемо конкурентни и дамо свој максимум на свакој утакмици", појаснио је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар