Radonjić: Ne žurimo sa pojačanjima, biće svega!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovom timu biti potrebno vreme, kao i da je svestan da će u novoj sezoni biti i pobeda i poraza.

Košarka 22.09.2015 | 20:20
Radonjić: Ne žurimo sa pojačanjima, biće svega!

Crnogorski stručnjak na klupi srpskog i regionalnog šampiona istakao je i da klub neće žuriti za pojačanjima.

"Posle prošle sezone koja je bila fantasticna, ušli smo u prelazni rok sa idejom da napravimo dobre stvari. Prelazni rok nam je doneo mnogo toga, uz jasnu želju da napravimo dobar tim koji će izneti veličinu Zvezde. Nismo razmišljali da nadomestimo igrače koji su otišli – po karakteristikama", rekao je Radonjić na predstavljanju tima za novu sezonu.

'Euroleague Media Day' održan je u beogradskoj Areni, a tom prilikom crveno-beli predstavili su i nove garniture dresova.

"Pripremni period smo prošli u karakterističnim okolnostima, imali smo probleme sa povredama, dolaskom igrača, pokušali smo da uradimo mnogo toga. Sada, kada nas ima u očekivanom broju opet smo u nemogućnosti da napravimo stvari koje su potrebne. Sve je uticalo na to da period koji je ispred nas organizujemo drugačije nego što smo zamislili. ", istakao je Radonjić, "Rezultati ipak nisu bitni, ali se nadam da ćemo uraditi sve da podignemo nivo igre u teškim okolnostima i krenemo takmičenje sa makar jednim kompletnim treningom. Što se dolazaka tiče, mnogo se priča, ali je to normalno, imali smo ideju da tokom pripremnog perioda imamo jasne ciljeve, znamo šta nam treba, ali u ovim okolnostima nema potrebe za ishitrenim potezima. Videćemo šta će nam uopšte biti potrebno i šta će se naći na tržištu, kako bismo dovedeli nekoliko igrača koji bi nam pomogli".

Posle osvojenog trofeja na Mega Leks Kupu Kraljevu, Zvezdu očekuje veoma jak turnir u Zadru – gde će učestvovati, osim domaćina i Beograđana, prvak Turske Karšijaka, kao i tri evropska velikana Olimpijakos, Fenerbahče i minhenski Bajern.

"Cirbes je počeo sa trčanjem, videćemo da li će biti spreman, Tompson ne trenira već sedam dana... Svi idu za Zadar, imamo još neke probleme, Dangubić je došao sa temperaturom, a u međuvremenu su se dogodile slične stvari. Teško je odreagovati kvalitetno, ali za sada je to analiza stanja. Ovaj tim ce sigurno biti u Zvezdi, ako bude promena one neće biti van plana koji je napravljen ranije. Da li će biti promena/odlazaka u FMP, videćemo, već su otišli neki, ovi su se izborili. U svakom slučaju, ne zavisi to od dovođenja pojačanja", trener Zvezde.

"Koncepcijski je drugačija ekipa, od one prošlogodišnje. Krećemo sa pet centara, ima i drugih razlika, i igrači su drugih karakteristika. Nadam se da to neće uticati na rezultat, da na kraju ne budemo svi zadovoljni. U skautingu smo vodili računa da zadovoljimo sve komponente, da dobijemo rezultat. Teško je izneti precizno, treba nam vremena, treba videti kako će se igrači adaptirati. Biće poraza, biće pobeda, nadamo se da ce izdanja biti dobra u oba pravca".

Za kraj, Radonjić je naglasio da njegov tim čeka težak ritam, kao i izuzetno snažna grupa u Evroligi.

"Čeka nas pet mečeva za 11 dana, ritam je težak, posle počinje Evroliga... U ABA ligi želimo da ponovimo ono sto smo uradili prošle sezone. Što se elitnog takmičenja tiče, prvi utisak je da smo bili bez sreće, najteža grupa, jača nego što smo mislili. Nije to samo Fener ili Real, vec i Himki i Bajern, tu je i Strazbur, želimo da budemo konkurentni i damo svoj maksimum na svakoj utakmici", pojasnio je Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar