Бијељина може да прими око 700 избјеглица

Иако је министар безбједности БиХ Драган Мектић прошле седмице најавио да би први мигранти у нашу земљу могли да стигну током викенда на подручје Бијељине, на граничним прелазима у Семберији избјеглица још увијек нема. Из градске управе Бијељина поручују да је овај град спреман да прими око 700 миграната.

Република Српска 22.09.2015 | 12:05
Бијељина може да прими око 700 избјеглица

Шеф смјене Јединице граничне полиције Бијељина Велибор Ковач каже да је ГП појачала мјере контроле у Семберији, али да мигранти још увијек нису изабрали Босну и Херцеговину као пречицу до Европске уније.

„У зони одговорности Јединице ГП Бијељина имамо четири гранична прелаза – Рача, Попови, Доње Црњерово и Јања. Ми смо направили одређене активности везане за могуће уласке илегалних миграната, међутим, у току викенда и данашњег дана немамо забиљежених случајева уласка миграната на територију БиХ“, наводи Ковач.

Градска управа Бијељина у понедјељак ујутро је добила од Министарства безбједности план хитних мјера за обезбјеђење додатних капацитета, контролу и управљање приливом масовног броја миграната, каже начелник Одјељења за цивилну заштиту Славиша Савић.

„Јединице цивилне заштите локалне самоуправе су извршиле све припреме за евентуалан пролазак миграната кроз град Бијељину. Значи, одредиште и циљ миграната није Босна и Херцеговина, није град Бијељина, а ми смо се спремили и у том правцу се спремамо за њихов пролазак кроз наш град“, констатује Савић.

Савић каже да су за евентуално смјештање миграната већ изабрали Еко камп на ријеци Дрини, у близини граничног прелаза Попови.

„Ми смо изабрали једну локацију, село Амајлије, које је уз саму границу, значи, био би олакшан транспорт тих људи. На тој локацији имамо нешто уређеног простора, имамо нешто и наткривеног, гдје би се могла направити и нека кухиња, неки стационар. То је локација гдје има вода, струја“, напомиње Савић.

Према ријечима градоначелника Бијељине Миће Мићића, град Бијељина има капацитет да прими око 700 избјеглица.

Извор: Бијељина данас

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

О

22.09.2015 10:23

Ови упорни да навлаце избјеглице у БИХ, лијепо им криво да ни ови бједници неце код нас, а ја упоран да се смијем на наслове ахахахахахахаххахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 11:00

Они ту и неће хтјет остати њих занима Еуропа

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.м.

22.09.2015 11:16

Ова земља је пуна биједе и сиротиње да ови мигранти који имају паре да иду из Сирије неце ни да кроце у БиХ. Они су јако добро информисани и имају инструкције када и у коју земљу да иду. Једино рјесење за Србију јесте ограда . Мадјари паметни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

22.09.2015 11:26

Како хоцете да примите избјеглице а не могу свој народ да одрзавају. Боље бити у Алепу у Сирији него у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахах

22.09.2015 12:04

Па путуј Игумане!!!

Name

...

22.09.2015 16:50

... Нек сврате код Мице на јело и пице...

Name

Сенад

23.09.2015 06:04

Ми смо тако добра земља за живот да ни мигранти (Сиријци, Сомалијци, Авганистанци,..) неће код нас, неће чек ни да прођу кроз БиХ.

ОДГОВОРИТЕ