Bijeljina može da primi oko 700 izbjeglica

Iako je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić prošle sedmice najavio da bi prvi migranti u našu zemlju mogli da stignu tokom vikenda na područje Bijeljine, na graničnim prelazima u Semberiji izbjeglica još uvijek nema. Iz gradske uprave Bijeljina poručuju da je ovaj grad spreman da primi oko 700 migranata.

Republika Srpska 22.09.2015 | 12:05
Bijeljina može da primi oko 700 izbjeglica

Šef smjene Jedinice granične policije Bijeljina Velibor Kovač kaže da je GP pojačala mjere kontrole u Semberiji, ali da migranti još uvijek nisu izabrali Bosnu i Hercegovinu kao prečicu do Evropske unije.

„U zoni odgovornosti Jedinice GP Bijeljina imamo četiri granična prelaza – Rača, Popovi, Donje Crnjerovo i Janja. Mi smo napravili određene aktivnosti vezane za moguće ulaske ilegalnih migranata, međutim, u toku vikenda i današnjeg dana nemamo zabilježenih slučajeva ulaska migranata na teritoriju BiH“, navodi Kovač.

Gradska uprava Bijeljina u ponedjeljak ujutro je dobila od Ministarstva bezbjednosti plan hitnih mjera za obezbjeđenje dodatnih kapaciteta, kontrolu i upravljanje prilivom masovnog broja migranata, kaže načelnik Odjeljenja za civilnu zaštitu Slaviša Savić.

„Jedinice civilne zaštite lokalne samouprave su izvršile sve pripreme za eventualan prolazak migranata kroz grad Bijeljinu. Znači, odredište i cilj migranata nije Bosna i Hercegovina, nije grad Bijeljina, a mi smo se spremili i u tom pravcu se spremamo za njihov prolazak kroz naš grad“, konstatuje Savić.

Savić kaže da su za eventualno smještanje migranata već izabrali Eko kamp na rijeci Drini, u blizini graničnog prelaza Popovi.

„Mi smo izabrali jednu lokaciju, selo Amajlije, koje je uz samu granicu, znači, bio bi olakšan transport tih ljudi. Na toj lokaciji imamo nešto uređenog prostora, imamo nešto i natkrivenog, gdje bi se mogla napraviti i neka kuhinja, neki stacionar. To je lokacija gdje ima voda, struja“, napominje Savić.

Prema riječima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, grad Bijeljina ima kapacitet da primi oko 700 izbjeglica.

Izvor: Bijeljina danas

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

O

22.09.2015 10:23

Ovi uporni da navlace izbjeglice u BIH, lijepo im krivo da ni ovi bjednici nece kod nas, a ja uporan da se smijem na naslove ahahahahahahahhahahaha

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 11:00

Oni tu i neće htjet ostati njih zanima Europa

ODGOVORITE
Name

m.m.

22.09.2015 11:16

Ova zemlja je puna bijede i sirotinje da ovi migranti koji imaju pare da idu iz Sirije nece ni da kroce u BiH. Oni su jako dobro informisani i imaju instrukcije kada i u koju zemlju da idu. Jedino rjesenje za Srbiju jeste ograda . Madjari pametni.

ODGOVORITE
Name

Roki

22.09.2015 11:26

Kako hocete da primite izbjeglice a ne mogu svoj narod da odrzavaju. Bolje biti u Alepu u Siriji nego u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

hahahah

22.09.2015 12:04

Pa putuj Igumane!!!

Name

...

22.09.2015 16:50

... Nek svrate kod Mice na jelo i pice...

Name

Senad

23.09.2015 06:04

Mi smo tako dobra zemlja za život da ni migranti (Sirijci, Somalijci, Avganistanci,..) neće kod nas, neće ček ni da prođu kroz BiH.

ODGOVORITE