Пуштен возач осумњичен за смрт

Одлуком Вишег суда у Нишу укинут притвор мотоциклисти Н. Т. (27), коме се суди за изазивање тешке несреће у нишу. Породица Вање Јанковић огорчена: Како су пустили некога ко све време мења исказе и прави се луд?

Србија 21.09.2015 | 22:43
Пуштен возач осумњичен за смрт

После 56 дана од трагичне ноћи када је погинула Вања Јанковић (17) из Пуле, Н. Т. (27) из Малче, осумњичен да је 22. јула возећи мотоцикл изазвао несрећу, пуштен је из притвора! На овакву одлуку Вишег суда у Нишу оштро је реаговала породица настрадале тинејџерке указујући да суд није уважио захтев њиховог правног заступника да осумњиченом притвор буде продужен, док суђење не буде завршено.

Несрећна Вања је са мајком током јуна дошла из Пуле код деде у нишко насеље Горња Врежина. Кобне ноћи отишла је да се провоза мотоциклом са Н. Т...

Њено тело пронађено је испод надвожњака на ауто-путу Ниш - Пирот, недалеко од Горње Врежине. Претпоставља се да је Н. Т. изгубио контролу над мотоциклом, ударио у ограду надвожњака, а да је девојка од силине ударца прелетела преко ње и пала са висине од око осам метара на коловоз.

Потом је Н. Т. одређен притвор због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја.

Реагујући на одлуку Вишег суда у Нишу, породица Јанковић истиче да је Н. Т. крив за смрт Вање и да не би требало да буде на слободи из више разлога:

- Те ноћи је управљао мотоциклом у видно алкохолисаном стању - наводи породица Јанковић. - Након несреће није ни покушао да помогне Вањи, већ је позвао помоћ за себе, правећи се да никог није возио.

Наводе и да је Н. Т. "негодовао" при привођењу, а затим у полицији више пута мењао исказ. У једном тренутку је, тврде Јанковићи, возио несрећну девојку, у другом није, у трећем се пак "као мађионичар" створио на месту несреће... Да би на крају од свих верзија, изабрао ону "најбезболнију" - да се не сећа ничега!

- Поставља се питање како је суд пустио на слободу особу која "се прави луда" и тврди да ништа не зна - указује породица покојне тинејџерке. - Чак и да је тако, у шта свака здраворазумска особа сумња, зашто је на слободи? Зар не би особа која се не сећа ничега и није при себи требало да буде у некој здравственој или психијатријској установи?

СПРЕМАЛА СЕ ЗА ЖУРНАЛИСТИКУ

МЛАДА Вања Јанковић дошла је у Ниш 12. јуна да прослави 18. рођендан са друштвом. Желела је да студира журналистику, па је из Хрватске донела и књиге и скрипте за пријемни испит.

Вањина породица је за трагедију сазнала тек у цик зоре, кад их је пробудила мајка другарице са којом је изашла. Мајке су заједно кренуле да их потраже до школе, а онда су сазнале за несрећу.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар