Одбили су Иван, Бата, Гордан... Пауну се не ради у Србији...!

Милинковић остаје тренер Партизана! За сада...„Вероватно ћемо наредних дана имати састанак Управног одбора на којем ћемо подробније разматрати ситуацију у којој се налазимо“, каже потпредседник црно-белих Милорад Вучелић.

Фудбал 22.09.2015 | 18:00
Одбили су Иван, Бата, Гордан... Пауну се не ради у Србији...!

Зоран Милинковић остаје тренер Партизана. До даљњег. Сва је прилика најмање до наредне првенствене паузе, јер - има и таквих мишљења у Хумској 1 - не би било добро мењати шефа струке два дана пред дуел са Радом и евентуалном наследнику наметнути обавезу да у експресном року опорави екипу од шокова које приређује навијачима на домаћој сцени.

Последњи такав виђен је у недељу вече, после утакмице са нишким Радничким, кад је део публике скандирањем „Кизо, одлази“, али и „управа, напоље“ ставио до знања шта мисли о раду тренера и онима који су га ангажовали.
„За сада се не доводи у питање статус тренера Милинковића. Вероватно ћемо наредних дана имати састанак Управног одбора на којем ћемо подробније разматрати ситуацију у којој се налазимо. Најлакше је посегнути за сменом тренера, али ипак би ваљало видети шта и како, не смемо да се залећемо“, поручио је за Вечерње новости Милорад Вучелић, један од тројице потпредседника Партизана.

Вучелић није рекао, али је као дан јасно да црно-бели у овом тренутку немају решења чак ни ако посегну за радикланим резом. Како се може чути, преко посредника су покушали да понуде посао Ивану Томићу, који је словио као кандидат и зимус, кад се љуљала клупа Марку Николићу. Бивши капитен и спортски директор је одбио ту могућност. Баш као што су се на исти начин изјаснили и Гордан Петрић и Зоран Бата Мирковић, садашњи тренери Земуна и Синђелића. Контактиран је, путем одређених људи и доскорашњи селектор омалдинске репрезентације и Вељко Пауновић. Ни освајач Светског првенства на Новом Зеланду, наводно, није превише расположен да ради у српском клупском фудбалу, али...

Ко зна, можда се ситуација промени у наредне две седмице. До тада Партизан очекују четири меча (Рад, Вождовац, Аугзбург и Чукарички), па ће у зависности од њихових исхода пасти одлука да ли да се током паузе услед обавеза репрезенатције опет посегне питање статуса Зорана Милинковића, који је већ преживео један атак незадовољства јавности, после пораза у 149. вечитом дербију.
„Немамо много времена тренутно и то такође представља озбиљан проблем. У сваком случају јасно је да су против Радничког сви играчи били очајни и далеко од нивоа који захтева Партизан. На нама је да видимо у чему је проблем и пробамо да исправимо шта се може. Почели смо утакмицу као да ће Нишлије саме себе дати гол, као да се подразумева. Касније смо нешто покушали, али све је то слабо. Можемо да говоримо о кривици тренера, ипак требало би допрети и до играча и видети зашто играју тако слабо, а само неколико дана раније су били веома мотивисани против Алкмара“, додао је Милорад Вучелић.

Црно-бели у среду од 18.30 у Хумској 1 играју одложени меч шестог кола против Рада.

Коментари / 0

Оставите коментар