Зашто Меси промашује пенале?!

Проклетство севера...Аргентинац је у каријери промашио 23 одсто пенала које је шутирао као играч Барселоне!

Фудбал 22.09.2015 | 14:00
Зашто Меси промашује пенале?!

Чак и када екипа победи 4:1, а он постигне два гола, Лео Меси не може потпуно да ужива у победи. Фудбалска тема дама у Каталонији и Шпанији нису Барсина победа над Левантеом и Месијева два гола од којих је други био мини-мајсторија, већ промашен пенал аргентинског аса у 75. минуту меча.

Још једном су почеле приче о Месијевом проклетству са беле тачке. Оно синоћ му је био 15. промашени пенал од укупно 65 колико их је извео као играч Барселоне. За играча попут њега који у фудбалу уме све проценат од 23 одсто промашених пенала је забрињвајајући.

Да ствари буду још чудније, већину пенала је промашио када је Барса играла на свом терену. Чак 10 неискоришећних пенала је виђено на Камп Ноу стадиону. Међутим, највећа иронија је што је чак девет од десет промашених пенала на домаћем терену, Меси уписао на голу који је ближи северној страни стадиона. Само једном (против Панатникаоса) је промашио када је шутирао на гол ближи јужној страни.

Све је почело у сезони 2007/08 када му је Виљареалов голман Дијего Лопез одбранио пенал на „северном“ голу Камп Ноу стадиону. После тога је на истој страни промашио пенале против Бенидорма, Рекреатива, Севиље, Челсија, Атлетика, Бетиса, па још једном Атлетика и на крају Левантеа.

Коментари / 0

Оставите коментар