Zašto Mesi promašuje penale?!

Prokletstvo severa...Argentinac je u karijeri promašio 23 odsto penala koje je šutirao kao igrač Barselone!

Fudbal 22.09.2015 | 14:00
Zašto Mesi promašuje penale?!

Čak i kada ekipa pobedi 4:1, a on postigne dva gola, Leo Mesi ne može potpuno da uživa u pobedi. Fudbalska tema dama u Kataloniji i Španiji nisu Barsina pobeda nad Levanteom i Mesijeva dva gola od kojih je drugi bio mini-majstorija, već promašen penal argentinskog asa u 75. minutu meča.

Još jednom su počele priče o Mesijevom prokletstvu sa bele tačke. Ono sinoć mu je bio 15. promašeni penal od ukupno 65 koliko ih je izveo kao igrač Barselone. Za igrača poput njega koji u fudbalu ume sve procenat od 23 odsto promašenih penala je zabrinjvajajući.

Da stvari budu još čudnije, većinu penala je promašio kada je Barsa igrala na svom terenu. Čak 10 neiskorišećnih penala je viđeno na Kamp Nou stadionu. Međutim, najveća ironija je što je čak devet od deset promašenih penala na domaćem terenu, Mesi upisao na golu koji je bliži severnoj strani stadiona. Samo jednom (protiv Panatnikaosa) je promašio kada je šutirao na gol bliži južnoj strani.

Sve je počelo u sezoni 2007/08 kada mu je Viljarealov golman Dijego Lopez odbranio penal na „severnom“ golu Kamp Nou stadionu. Posle toga je na istoj strani promašio penale protiv Benidorma, Rekreativa, Sevilje, Čelsija, Atletika, Betisa, pa još jednom Atletika i na kraju Levantea.

Komentari / 0

Ostavite komentar